و فضای مجازی چگونه آمد؟

ساخت وبلاگ
انتشار در۳ شهریور ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۷ ق.ظ سرویس:مطلب شما بدون دیدگاه 18 بازدید

و فضای مجازی چگونه آمد؟

ahmad-khezri-21احمد خضری/ اوز: اساس و بنیان ارتباط، عرضه و تقاضاست. بعضی ها آن را از جنس عین می دانند مانند اقتصاد و عده ای آن را از جنس ذهن می دانند مانند ادبیات. قدیم ها فکر می کردیم ما چیزی از جنس عین و ذهن برای ابراز و عرضه به غرب نداریم. البته خوب نفت جدا از آنها بود. ما در دوران قاجاریه با غرب بیشتر آشنا شدیم، رفت و آمد کردیم و خلاصه این که به طور ملموس با دنیای غرب آشنائی کامل پیدا کردیم.

بنابراین به فکر فرو رفته و پیش خود گفتیم اگر دنیا این است که در اروپا وجود دارد. پس ما هیچ چیز نداریم. وقتی پای صحبت غربیان می نشینیم، آنان مثل ما فکر نمی کردند. چون می دانستند ما خیلی چیزها را داریم. پس دست به کار شدند و اول تاریخ ما را واکاوی و آن را نوشتند و میراث های گرانبهاى ما را کشف کردند و بردند و گفتند و نوشتند و…

بهرحال پدر خدا بیامرزم همیشه این حرف رو به من می زد که: «ببین پسرم هر آشنایی یک حسن و یک عیب دارد.» و در آشنایی با غرب هم این، مصداق پیدا می کند. و اولین عیب هم این بود که حس کردیم هیچ نداریم، عقب هستیم، مشکل داریم. بالاخره سعی کردیم فرم و شکل غرب را پیاده کنیم، کپی کنیم، شکل و فرم تولید، مصرف، نوشتن را تقلید کنیم و همه به این نتیجه رسیدیم که مونتاژ در تولید صنعت و حتی ادبیات تنها راه ماست.

پس از این رویدادها ناگاه غرب را خوب دیدیم. حیرت کردیم. البته حیرت بد نیست چون سبب به خود آمدن و حتی بالندگی می شود. پس با شناخت دنیای بیرون و اطراف به دنیای درون برگشتیم و دیدیم عقب افتاده هستیم و جبرانش آسان نیست، یعنی در فرصت کوتاه و در نداشتن بستر و زمینه مساعد، تنها راهی که مى ماند، مونتاژ صنعت بود.

(امر عینی) و بعدش هم مونتاژ ذهنی یعنی فرهنگ. به یکباره به فکر افتادیم که مونتاژ را نقد کنیم به آن ایراد بگیریم. ولی چه بگویم…؟ نداشتن زیرساخت های لازم نتوانست ما را در این راه یاری دهد. و حالا رسیدیم به دوران رسانه های مجازی، باز همان موضوع عرضه و تقاضاست و ما برای عرضه همچنان به سراغ نفت رفته ایم. ابزار و لوازمی از قبیل کامپیوتر، لپ تاپ، تبلت، موبایل و… گرفته ایم. البته این روند به خودی خود جای ایراد ندارد. چون عرضه و تقاضاست.

ولی امروز غرب و حتی کشورهای صنعتی و پیشرفته شرق برای تقاضای ما عرضه نمی کنند. آنها عرضه می کنند تا تقاضا در کشورهای ما بوجود آید. البته باز هم ایرادی نیست ولی ما خودمان باید بدانیم که تقاضای ما برای چیست؟ و اگر اين موضوع را  ندانیم، فضا را برای ایجاد و گسترش فضای مجازی فراهم می کنیم.


لارستان...
ما را در سایت لارستان دنبال می کنید

برچسب : خانواده و فضای مجازی,بسیج و فضای مجازی,اینترنت و فضای مجازی,جامعه و فضای مجازی,هویت و فضای مجازی,نوجوان و فضای مجازی,جوانان و فضای مجازی,اینترنت و فضای مجازی چیست؟,دین و فضای مجازی,و فضای مجازی, نویسنده : دانلودی lari بازدید : 181 تاريخ : چهارشنبه 3 شهريور 1395 ساعت: 15:44