راهكارهاي «بيابان زدايي» چيست؟

ساخت وبلاگ
انتشار در۲۸ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱:۵۱ ق.ظ سرویس:مطلب شما بدون دیدگاه 2 بازدید

راهكارهاي «بيابان زدايي» چيست؟

به مناسبت بزرگداشت ٢٨ خرداد ماه روز جهاني مقابله با بيابان

wdعاليه سادات رفعت حقيقي*: با توجه به اقليم گرم و خشك لارستان و كاهش نزولات آسماني، بيابان زايي در منطقه رو به پيشرفت مي باشد از اينرو اقدامات لازم به منظور مقابله با بيابان زايي امري ضروري است.

بيابانزايي به تخريب سرزمين يا كاهش توان توليد بيولوژيك اراضي در مناطق خشك، نيمه خشك و خشكِ نيمه مرطوب كه بر اثر عوامل محيطي و انساني اتفاق مي افتد، اطلاق مي گردد. نكته اينجاست كه حدود يك صد ميليون هكتار از اراضي كشورمان در معرض پديده بيابانزايي قرار دارد.

مهمترين چالش، فقدان مديريت هماهنگ كنترل عوامل انساني بيابانزا است كه بايد با قانونمند شدن الزام رعايت شاخص ها و معيارهاي بيابانزايي توسط تمام دستگاه هاي دولتي و غير دولتي و بهره برداران در تمام طرح ها و برنامه ها عينيت يابد.

خشكي و كم آبي به عنوان عارضه عمومي بيابانها، نقش مهمي در ايجاد و گسترش بيابانها و توليد ريزگرد دارد. بارندگي كم و تبخير و تعرق بالا امكان تشكيل رودخانه هاي دائمي و پر آب و همچنين آبخوانهاي غني را بخصوص در بيابانهاي داخلي از بين برده و با افزايش جمعيت همان منابع آبي محدود نيز مورد استفاده بي رويه واقع شده و از نظر كمي و كيفي با تنزل شديدي مواجه شده است.

كاشت درختان و گياهان مقاوم و متناسب با منطقه خشك همچون كاكتوس ها يكي از راهكارهاي مبارزه با بيابانزايي است.

كاكتوس علوفه اي يك علوفه با ارزش است كه در مناطق خشك و نيمه خشك در طي دوره خشكي و كمبود گياهان علفي رشد مي كند. اين گياه از نظر كربوهيدراتها و كلسيم غني مي باشد و يك غذاي مورد علاقه براي تغذيه دام به خاطر تاثير آن در تبديل آب به ماده خشك و همينطور انرژي قابل هضم مي باشد. همچنين از اين گياه براي مبارزه با بيابانزايي استفاده مي شود.

*كارشناس ارشد گياهان دارويي و عضو انجمن دوستداران محيط زيست لارستان

123e23


لارستان...
ما را در سایت لارستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دانلودی lari بازدید : 267 تاريخ : جمعه 28 خرداد 1395 ساعت: 4:37