«حق شناس» در لارستان: بر اثر تحريم ها به دوران ماقبل قاجار بازگشته بوديم/ مردم با راي دادن به روحاني گفتند با دنيا تعامل كنيم/ نبايد به مصالح ملي، نگاهِ جناحي كرد

ساخت وبلاگ
انتشار در۲۶ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۷ ب.ظ سرویس:عناوین اصلی بدون دیدگاه 113 بازدید

همايش «روحاني تنها نيست» در لارستان برگزار شد

«حق شناس» در لارستان: بر اثر تحريم ها به دوران ماقبل قاجار بازگشته بوديم/ مردم با راي دادن به روحاني گفتند با دنيا تعامل كنيم/ نبايد به مصالح ملي، نگاهِ جناحي كرد

آفتاب لارستان: «محمد جواد حق شناس» فعال سياسي شناخته شده و اصلاح طلب كشور به مناسبت سالروز انتخابات ۲۴ خرداد در همايش «روحاني تنها نيست» در لارستان شركت كرد و به پرسش هاي حاضران در اين همايش پاسخ داد.

براي بررسي موفقيتهاي اين دولت بايد بدانيم ابتدا چه تحويل گرفته است

وي ابتدا در پاسخ به اين پرسش كه دولت روحاني طي سه سال گذشته چقدر در جهت تحقق وعده هاي انتخاباتي اش موفق بوده با ذكر مقدمه اي گفت: انصاف، شرط اول قضاوت است و اگر انصاف نباشد خواسته هاي فردي، گروهي و حزبي مان بر قضاوت ما مقدم مي شود. اگر عده اي اين روز موفقيت هاي دولت را نمي بينند بايد توجه كنند آيا منصفانه قضاوت مي كنند يا خير؟

IMG_0475

وي افزود: در تحليل و پاسخ اين پرسش بايد ببينيم دولت آقاي روحاني چه چيزي را تحويل گرفته است و الان كجا قرار دارد.

عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي سپس با اشاره به برخي آمارها كه به گفته او توسط حاميان و منصوبان دولت قبل تهيه و منتشر شده است گفت: اين دولت ۵۴۰ هزار ميليارد تومان بدهي دارد. در اندازه اين مبلغ بايد گفت اگر اين پول را به عنوان وامي با احتساب ۲۰ درصد سود در نظر بگيريم، سود اين پول سالانه ۱۰۰ هزار ميليارد تومان مي شود كه به اندازه دوبرابر كل بودجه عمراني دولت در سال ۹۴ است! يعني پول سود بدهي دولت دوبرابر بودجه عمراني اين دولت است. اگر بدهي مثلا سوپرماركتي ۲٫۵ برابر كل سرمايه آن است ما غير از عنوان «ورشكسته» به آن اطلاق مي كنيم؟

وي اضافه كرد: اولين سوال ما از دوستان منتقد اين است: شما چه تحويل داده ايد؟ چرا به آن توجه نمي كنيد؟! طي هشت سال دولت قبل حدود ۸۰۰ ميليارد دلار نفت فروخته شد اما بر اثر تحريم ها هم فروش نفت ما به حدود يك سوم رسيد و هم قيمت آن از متوسط ۱۰۵ دلار به ۳۵ دلار رسيد كه هزينه توليد هر بشكه خودش ۱۵ تا ۲۰ دلار است. رشد اقتصادي كه اين دولت تحويل گرفت منفي ۳٫۴ درصد و تورم ۳۹ درصد بود. اينها آماري نيست كه اين دولت بگويد، سياه نمايي هم نيست و واقعيت است و امثال توكلي و باهنر مي گويند.

بزرگترين دزدي تاريخ، نابودي سه چهارم دارايي ايران در دولت قبل بود

حق شناس سپس آنها را كه بدون توجه به اين واقعيات مرتب به تنور مطالبات مي دمند به رعايت انصاف دعوت كرد و افزود: ما نمي گوييم وضعمان خوب است اما نبايد فكر كنيم چرا وضعمان بد است؟!

وي افزود: تلاش هاي دولت را هم ببينيم؛ ما الان از تورم ۳۹ درصد به ۱۲ درصد رسيده ايم ولي البته هنوز از ركود خارج نشده ايم. يادمان نرفته پول ارز كشور در ابتداي دولت احمدي نژاد ۸۵۰ تومان بود و آخر آن دولت به ۳۵۰۰ تومان رسيد؛ اين يعني دارايي ملت ايران در عرض هشت سال به يك چهارم رسيد و سه چهارم دارايي تمام ايران سوخت. بزرگترين دزدي تاريخ اين بود! و اختلاس ۳ هزار ميلياردي در برابر سه چهارم دارايي ايران صفر است.

بر اثر تحريم ها به دوران ماقبل قاجار بازگشته بوديم و با گوني پول حمل مي كرديم

اين فعال اصلاح طلب در ادامه گفت: آقاي روحاني چه تحويل گرفت؟ ۵ قطعنامه سازمان ملل عليه ايران بود. امكان انتقال پول از سيستم بانكي دنيا نبود و رسيده بوديم به دوران ماقبل قاجار و قبل تاسيس بانك و با گوني پول حمل مي كرديم. چرا اينها را فراموش مي كنيم؟! شما در حوزه روابط خارجي تلاش هاي اين دولت را ببينيد. رئيس جمهور كره جنوبي بعد از ۵۲ سال آمده ايران؛ ۲۰ رئيس جمهور و نخست وزير و ده ها وزير خارجه به همراه صدها سرمايه گذار و حجم گردشگري كه مي آيد را مقايسه كنيد. يادمان نرود خراب كردن ساده تر از ساختن است. خرابي هاي هشت ساله در كوتاه مدت حل نمي شود و قطعا خسارت هشت ساله دوران احمدي نژاد بيش از خسارت دوران جنگ است.

333

حق شناس سپس به برخي موانع اين دولت اشاره كرد و گفت: مشكلات اين دولت كم نبوده؛ سه سال مجلسي را در كنار خود ديده كه همراهي اش نكرده و بيشترين استيضاح و سوال و تذكر را داده است. مديركلِ استاني مجوز كنسرت به «شهرام ناظري» مي دهد و مقام قضايي شهرستان آن را به هم مي زند. امام جمعه فلان شهرستان براي خودش حاكم مطلق است و مي گويد در شهر من كسي حق ندارد كنسرت برگزار كند؛ مگر يك پشت بام و دو آسمان مي شود؟ در يك شهر مي شود و در جاي ديگري نمي شود؟!

واكنش مردم به ردصلاحيتها، كنارگذاشتن ۸۰ درصد نمايندگان مجلس قبل بود

حق شناس در ادامه و در پاسخ به اين پرسش كه آيا روحاني رئيس جمهور تك دوره اي خواهد بود يا خير گفت: بحث رئيس جمهور تك دوره اي از فرداي روز ۲۴ خرداد توسط آنها كه دوست نداشتند او رئيس جمهور شود مطرح شد و ديديد از تمام ابزارها هم استفاده كردند اما بيشتر از ۸ درصد راي نياوردند. ابزار بعدي آنها انتخابات مجلس جديد بود و مي خواستند مجلسي در تراز مجلس قبل داشته باشند. با ردصلاحيتهاي گسترده اميد داشتند مردم انتخابات را تحريم كنند و پاي صندوق نيايند و درنتيجه مجلسي شبيه مجلس قبل شكل بگيرد اما مردم دست آنها را خواندند و بجاي اينكه انتخابات را تحريم كنند محكم تر آمدند و نتيجه، ريزشِ ۸۰ درصدي نمايندگان قبلي بود! يعني عملا مردم آن مجلس را گذاشتند كنار و گفتند نمي خواهيم. بالاخره مردم زير بار تحميل نرفتند و حالا هم اگر ايده رئيس جمهور تك دوره اي بخواهد به آنها تحميل شود زير بار نمي روند و حرف ديگري مي زنند.

به «توسعه سياسي» اين دولت، نمره متوسط به پايين مي دهم

وي در پاسخ به پرسشي مبني بر جايگاه توسعه سياسي دردولت تدبير و اميد گفت: توسعه سياسي جزو اولويت هاي اين دولت نيست و اگر با دولت اصلاحات بخواهيم مقايسه كنيم فاصله زياد است. اولويت اول دولت آقاي خاتمي توسعه سياسي بود اما اين دولت خير؛ هرچند بي توجه به توسعه سياسي هم نيست. در كل رويكرد دولت در شكل دادن به خانه احزاب، تدوين حقوق شهروندي و اقليت ها، در انتخاب نيروهايي از اهل سنت كه براي اولين بار سفيري از اهل سنت منصوب شد و اين حركتي رو به جلو است اما مثلا در مورد رد صلاحيت هاي گسترده وزارت كشور بايد مي ايستاد و اعتراض مي كرد كه نكرد يا در مورد خانم مينو خالقي انتظار داشتيم وزارت كشور محكم تر عمل كند كه نكرد؛ خلاصه اينكه وزارت كشور در آن حدي كه خودِ آقاي روحاني در ميدان است در ميدان نبود. من اگر بخواهم به توسعه سياسي اين دولت نمره بدهم نمره متوسط به پايين مي دهم.

ردصلاحيت اصلاح طلبان و بي ميلي مردم به اصولگرايان باعث شد تعداد نيروهاي مستقل در مجلس زياد شود

اين فعال سياسي اصلاح طلب سپس در پاسخ به پرسشي درباره تحليل انتخابات هيئت رئيسه مجلس جديد گفت: در اين مجلس نمايندگان اصلاح طلب و اصولگرا به عنوان دو وزنه حضور دارند اما آنها هم طيف هاي خاص خود را دارند. آقاي لاريجاني بيش از ۸۰ راي در جريان اصولگرا و آقاي عارف حدود ۱۱۰ راي از اصلاح طلبانِ ليست حدودا ۱۵۰ نفره اميد داشت.  نمايندگان جبهه پايداري نيز در اين مجلس حدود ۲۴ نفر هستند كه راي اصلي شان آقاي حداد عادل بود اما چون او به مجلس راه پيدا نكرد اينها مجبور شدند به زعم خودشان بين بد و بدتر يكي را انتخاب كنند پس راي آنها به سبد لاريجاني رفت و راي او تقريبا هم وزن عارف شد و بقيه آرا را نيروهاي مستقل دادند.

حق شناس در اين بخش به ارائه تحليلي درباره علت زياد شدن نيروهاي «مستقل» در مجلس جديد پرداخت و آن را از طرفي به عملكرد شوراي نگهبان در رد صلاحيت اصلاح طلبان و از طرف ديگر به بي ميلي مردم به اصولگرايان مرتبط دانست كه در نتيجه تعداد زيادي ترجيح دادند هيچ كدام از دو پرچم را در دست نداشته باشند و به نوعي با پنهان كردن باورهاي خود خواستند به مجلس راه پيدا كنند.

وي البته اين روند را به ضرر نهاد مجلس دانست و اصل شفافيت را مورد تاكيد قرار داد و افزود: ۱۵۸ نفر به عنوان ليست اميد راي آورده اند و ۱۲۰ نفر در فراكسيون اميد حضور داشتند اما راي آقاي عارف مي شود ۱۰۳ راي! نمي شود به مردم چيزي گفت و در مجلس كار ديگري كرد و اين به نهاد مجلس و به اصل شفافيت در رفتار سياسي ضربه مي زند.

علي مطهري در مجلس قبل كتك مي خورد اما حالا نايب رئيس شده است

حق شناس البته درادامه اين مجلس را به هر نحو بسيار متفاوت تر از مجلس قبل توصيف كرد و گفت: اگر بخواهيم واقع بين باشيم اين مجلس فرق زيادي با مجلس قبل دارد؛ علي مطهري قبلا كتك مي خورد حالا نايب رئيس مي شود؛ پزشكيانِ اصلاح طلب الان جاي ابوترابي نشسته است و پنج نفر از اعضاي هيئت رئيسه مجلس از نيروهاي اصلاح طلب هستند.

روحاني گفت صد روزه گزارش مي دهم نه همه چيز را درست مي كنم

در ادامه جلسه پرسشي در مورد وعده حل كردن مشكلات كشور طي۱۰۰ روز توسط رئيس جمهور مطرح شد كه حق شناس اين گفته را رد كرد و تاكيد كرد: آقاي روحاي هيچ وقت نگفت مشكلات را صد روزه درست مي كنم بلكه گفت صد روزه به مردم گزارش مي كنم كه البته يك جاهايي هم كوتاهي كردند و در برخي حوزه ها گزارش نداده اند. اصلا هيچ آدم عاقلي هيچ وقت نمي آيد بگويد من صد روزه تمام مشكلات را حل مي كنم.

2222

تحريم ها كه زماني «كاغذپاره» خوانده مي شد واقعا براي كشور ايجاد مشكل كرد

وي همچنين در پاسخ به اين پرسش كه خسارت كاهش غني سازي از سطح ۲۰ درصد تا ۳ درصد در اين دولت را چگونه توضيح مي دهيد و آيا اين نابودي دستاوردهاي دولت قبل در بخش هسته اي نيست گفت: ببيند وضعيت مملكت چگونه بود؛ پنج قطعنامه تحريم عليه ما صادر شده بود و امكان فروش نفت روز به روز كمتر شد و با ادامه اين روند به صفر مي رسيد، مايحتاج اوليه مردم مثل دارو، گندم و شيرخشك و غيره به سختي تامين مي شد. عمر ناوگان هوايي ما به ۲۷ سال رسيده بود و شاهد سوانح هوايي بوديم. مشكلات پس از تحريم ها داشت گلوي اين مجموعه را مي گرفت؛ تحريم هايي كه يك زماني مي گفتند «كاغذ پاره است» واقعا براي كشور مشكل ايجاد كرده بود حالا اگر شما باشيد بين حل مشكلات اساسي و تامين مايحتاج اوليه و غني سازي ۲۰ درصد كدام يك را انتخاب مي كنيد؟ در زندگي شخصي و در خانواده هم پدر سعي مي كند ابتدا چهارديواري و غذا و دارو و شيرخشك و پوشاك خانواده را تامين كند سپس اگر چيزي زياد ماند مثلا تلوزيون جديدي هم مي خرد و به اين مي گويند اولويت بندي كه شرط عقل است.

مردم با راي دادن به روحاني گفتند با دنيا تعامل كنيم

در ادامه جلسه يك دانشجوي منتقدِ دولت درخواست كرد پشت تريبون بيايد و در جايگاه مدير جلسه ي پرسش و پاسخ بنيشند كه با استقبال سخنران و مدير جلسه واقع شد. اين دانشجوي بسيجي، با اشاره به سال هاي جنگ تحميلي و مقاومت مردم در برابر قطع نامه هاي آن سالها گفت: در زمان جنگ و با آن تحريم ها جوانان ما سه روزه موشك مي ساختند و چرا الان ما نتوانيم در برابر اين تحريم ها بايستيم و از توان همين جوان ها استفاده كنيم؟

حق شناس در پاسخ به اين پرسش ابتدا به تناسب هزينه و فايده اشاره كرد و سپس صاحبان حق در اين تصميم گيري مهم را «مردم» دانست و گفت: اگر مردم بخواهند عيبي ندارد؛ در كره شمالي هشتاد درصد مردم در قحطي و سختي هستند ولي موشك دارند اما اينجا كره شمالي نيست و كشور ما «جمهوري اسلامي» است و ديديد كه در انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ مردم چرا به آقاي روحاني راي دادند؛ در آن انتخابات مهمترين بحث پرونده هسته اي بود و هر نامزدي مدل خودش را ارائه كرد و آقاي جليلي همين مدلي كه شما مي گوييد را مطرح كرد. او شش سال ايستاد و مقاومت كرد و هر بار با خانم اشتون حال و احوال مي كرد و در آخر هم به قول آقاي ولايتي بيانيه اي مي خواند و باز مي گشت و يك قدم جلو نرفت اما ديديد كه فقط هشت درصد مردم به آقاي جليلي راي دادند. در مقابل آقاي روحاني آمد و گفت مي خواهيم با جهان به تعامل برسيم و چرخ زندگي مردم هم بچرخد و مردم ايشان را انتخاب كردند.

وي در همين مورد غير از راي مردم، به همراهي مقام معظم رهبري با راهبرد «نرمش قهرمانانه» هم اشاره كرد و در ادامه گفت: غير از مقام معظم رهبري و مردم، اتفاقا مجلس نهم كه تندروترين مجلس بود هم برجام را تاييد كرد؛ پس همه تاييد كرده اند و چرا عده اي آدرس غلط مي دهند؟! اين وسط فقط تيم جديد رفت و خواسته مردم و رهبري و نظام و مجلس را با زبان ديپلماتيك مطرح كرد. همين.

نبايد به مصالح ملي، نگاه جناحي كرد

در ادامه جلسه دانشجوي ديگري مواضع سخنران مراسم را نه منصفانه كه مغرضانه خواند و گفت: با آمدن دولت روحاني نه چرخ سانتريفيوژ چرخيده و نه چرخ زندگي مردم؛ وي كه به عنوان دومين منتقد دولت، براي چندين دقيقه فرصت يافت تا در جمع اصلاح طلبان و حاميان دولت در لارستان سخن بگويد در ادامه افزود: تيم مذاكره كننده در جايي مي گويد تمام خط قرمزهاي نظام رعايت شده يا رهبري در جريان جزئيات مذاكره بوده اند اما بعدها در بيانات رهبري اين موضوع نقض مي شود.

سپس يكي ديگر از حاضران نيز درباره ارتباط پرونده هسته اي به منافع ملي پرسيد و اينكه آيا جناح ها بر اساس نگاه ملي با آن برخورد مي كنند يا خير و حق شناس در پاسخ با تاكيد بر اينكه نبايد به مصالح ملي نگاه جناحي كرد به خاطره اي از ديدار آقاي جليلي با خود اشاره كرد و گفت: زماني كه من روزنامه «اعتماد ملي» را منتشر مي كردم آقاي جليلي يك بار به من گفتند كه يكي از مستندات ما در مذاكرات، روزنامه اعتماد ملي بوده و اينكه به خانم اشتون گفته اين روزنامه منتقدترين روزنامه دولت در ايران است اما ببينيد كه در ماجراي هسته اي با يك نگاه ملي از تيم هسته اي حمايت مي كند.

محمد جواد حق شناس در پايان گفت: من به تمام حرف هايي كه زدم باور دارم اما لازم نيست شما حرف هاي من را بطور كامل بپذيريد بلكه به تمام اين نكات شك كنيد اما به تمام اين موارد منصفانه بنگريد. همه ما نظام و رهبري را دوست داريم اما بدانيد كه اداره مملكت كار ساده اي نيست.

مطلب مرتبط:

گزارش تصويري همايش «روحاني تنها نيست» در لارستان


لارستان...
ما را در سایت لارستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دانلودی lari بازدید : 174 تاريخ : پنجشنبه 27 خرداد 1395 ساعت: 5:04