اتصال فارس به دریا یا تضعیف جایگاه منطقه ای لارستان؟

ساخت وبلاگ
انتشار در۲۴ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲:۲۹ ق.ظ سرویس:مطلب شما بدون دیدگاه 6 بازدید

اتصال فارس به دریا یا تضعیف جایگاه منطقه ای لارستان؟

hamedipoorغلامرضا حامدپور: انتشار خبری از سوی معاون سیاسی امنیتی استانداری فارس (آقای پژوهش) در جلسه شورای اداری شهرستان خنج (مبنی بر اجرایی شدن مصوبه اتصال فارس به دریا  در آینده ای نزدیک و از طریق شهرستان لامرد) کافی بود تا بار دیگر فضای این منطقه و بخش هایی از استان هرمزگان را ملتهب کند و در سایت های منطقه و نشریات محلی و صد البته در شبکه های اجتماعی واکنش هایی را در بین مردم و مسوولان به دنبال داشت.

طرحی که چند سالی است به دلیل مخالفت مردم و مسوولان و ائمه جمعه مناطق مورد نظر در استان هرمزگان اجرایی نشده است اما برخی در سطح استان فارس و کشور( مشخصا مسوولان شهرستان لامرد ) پیگیر اجرایی شدن آن هستند و به نظرات مردم و معتمدین و بزرگان دینی مناطق یاد شده بی اعتنا هستند ظاهرا قرار نیست منطقه روی آرامش را به خود ببیند و هر از چند وقتی به منظور سنجش آمادگی مردم منطقه، از اجرایی شدن مصوبه می گویند تا جایی که امام جمعه محترم بندر عباس در سفر استانی سال گذشته هیئت دولت و در حضور ریاست محترم جمهوری (جناب دکتر روحانی) از نارضایتی مردم سخن گقت و تاکید نمود که مردم و مسوولان این مناطق حاضر نیستند از هرمزگان جدا شوند و ریاست جمهوری نیز وعده داد این مصوبه مجددا مورد بررسی قرار گیرد.

از طرفی مخالفت جدی نمایندگان مردم استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی و سایر مدیران  (معتمدین و اعضای شورای اسلامی بخش ها و روستاهای مورد نظر) این مناطق موید این مطلب است که این طرح نیازمند یک بازنگری و تجدید نظر اساسی است تا رضایت مردم نیز تامین شود.

در آخرین مورد پس از صحبت های آقای پژوهش و موضع گیری نمایندگان هرمزگان و ائمه جمعه مناطق یاد شده و نیز بیان دیدگاه های مردم منطقه لارستان از سوی نماینده محترم شهرستان های لارستان ، خنج و گراش، با اعلام موضع رسمی وزارت کشور از سوی معاون سیاسی امنیتی وزارت، مبنی برعدم تصمیم وزارت کشور برای انتزاع روستاهایی از استان هرمزگان  فعلا این مصوبه متوقف شده است .

فعالان اجتماعی لارستان معتقدند در طرح آینده تقسیمات کشوری احتمال تشکیل استانی جدید در جنوب فارس بسیار محتمل می باشد و این طرح از سوی مدیران شهرستان لامرد با ظاهر فریبنده اتصال فارس به دریا ارائه شده و توانسته است از حمایت مدیران ارشد استان برخوردار  باشد اما هدف بزرگتری را دنبال می کند که در صورت تحقق آن، آرزوی دیرینه مردم لارستان برای ارتقا کم رنگ می شود از طرفی چون شهرستان لامرد در بسیاری از شاخص های ارتقا  دارای ضعف های جدی است که با اجرایی شدن این طرح و دسترسی به آب های ساحلی خلیج فارس، می تواند امیدوار باشد که در آینده به عنوان یک مدعی جدی ارتقای سیاسی در جنوب فارس در برابر سایر رقبا عرض اندام کند. از این رو این حق طبیعی مردم لارستان است که در برابر اینگونه ایده های موذیانه واکنش نشان دهند.

برای درک بهتر موضوع و اینکه مدیران استانی و کشوری پی به اهداف و نیت اصلی طراحان  این الحاق ببرند خاطره ای نقل می کنم؛ چندی پیش یکی از دانش آموزان سابق نگارنده که قبلا سمت مهمی در استانداری فارس داشت به نگارنده گفت چرا لارستان اینقدر با این مصوبه مخالفت می کند؟ اتصال فارس به دریا یعنی رونق کل فارس، یعنی رونق تولید و ایجاد اشتغال برای جوانان تحصیل کرده و آبادانی بخش وسیعی از سواحل خلیج فارس و برای لارستان مشکلی ایجاد نمی کند و…  گفتم در کوتاه مدت حق با شماست و از ایشان پرسیدم:

آیا نمایندگان مردم و مدیران و ائمه جمعه استان هرمزگان  و… برای انتزاع بخش هایی از استان و الحاق آن به فارس رضایت دارند؟

اگر مردم آن مناطق راضی به اجرای این مصوبه  هستند پس دلائل مخالفت آنها چیست؟

اگر طرح کارشناسی است چرا برای تصویب، طرح به شورای عالی امنیت کشور رفته است؟

آیا این مسیر بهترین و کم هزینه ترین راه اتصال فارس به دریا محسوب می شود و راه دیگری برای این اتصال وجود ندارد ؟

و…  ایشان پاسخ روشنی نداشت. بعد گفتم ما معتقدیم که راههای دیگری نیز وجود دارد اگر هدف اتصال فارس به دریاست باید برروی همه ایده ها کار شود. سوال کردم مگر مسئولین شهرستان لامرد پیگیر این طرح نیستند؟ با پذیرفتن فرض شما آیا با این اتصال و دسترسی مستقیم فارس به دریا و منابع درآمدی حاصل از ایجاد بندرگاه و تامین دیگر امکانات و تجهیزات فوایدی برای لامرد دارد؟ و به تقویت نقش موثر لامرد و تضعیف جایگاه لارستان در جنوب استان فارس منجر نمی شود؟ گفت البته که چنین فرضی محتمل است و یقینا جایگاه لامرد را در آینده تقویت خواهد کرد. گفتم آنچه شما برای آینده احتمال می دهید ما امروز به آن یقین داشته و دلایل کافی داریم که مدیران لامرد در پوشش اتصال فارس به دریا اهداف کلان منطقه خود را دنبال می کنند و در آینده استان فارس از این اتصال بهره ای نخواهد برد.

بدیهی است مردم لار و لارستان هیچ مخالفتی با پیشرفت بخش ها و شهرستان های همجوار ندارند اما در برابر هر ایده ای که بخواهد مانع پیشرفت و احقاق حقوق مردم کل منطقه باشد بی تفاوت نمی ماند و از مسیر قانونی نظرات خود را به گوش مدیران و مسوولان تصمیم گیر می رساند و آنچه که ما به آن رسیده ایم این است که:

* مدیران و مسوولان شهرستان لامرد برای رسیدن به اهداف منطقه ای و بلند مدت خود  و کنار زدن رقیب اصلی (لارستان) به دلیل برخورداری از ظرفیت ها وپتانسیل های مناسب برای ارتقا و پیشرفت از هر وسیله ای استفاده می کنند که نمونه بارز آن مخالفت با ارتقای دو اداره این شهرستان بود که با محوریت نماینده وقت و لامردی الاصل شیراز و دیگران  مسکوت ماند.

* دیگری پیشنهاد طرح انتزاع حوزه انتخابیه لارستان  با هدف  تشکیل یک حوزه انتخابیه جدید (گراش، خنج و قیر و کارزین)  بود که  با هوشیاری مردم و مخالفت و تذکر جدی نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی (جناب دکتر جعفر پور) به یکی از وزرای دولت در صحن علنی مجلس از دستور کار خارج شد.

* طرح موضوع انتزاع لارستان  از استان فارس و الحاق  آن به استان هرمزگان که از سوی برخی چهره های متنفذ سیاسی آن مناطق مطرح شده نیز با همین هدف کنار زدن لارستان در معادلات آینده استان فارس می باشد.

مدیران ارشد استان و کشور باید به این نکته توجه داشته باشند که به فرموده مقام معظم رهبری وحدت و انسجام مردم  این منطقه اعم از شیعه و سنی یک الگوی منحصر به فرد در تمام کشور است مبادا با بعضی تصمیم های نادرست این وحدت و انسجام آسیب ببیند. اینکه گفته می شود لارستان بزرگ حرف مردم لار نیست کلام رهبری فرزانه انقلاب است که باید مدیران تصمیم گیر در این حوزه یکبار متن سخنرانی معظم له در سفر تاریخی  به منطقه را مطالعه نمایند و از دولت تدبیر و امید و شخص ریاست محترم جمهوری انتظار دارد دستور بررسی و بازنگری طرح را با هدف جلب اعتماد عمومی و احترام به نظر مردم و مسوولان این منطقه را صادر فرمایند و از استاندار محترم فارس و دیگر مدیران استان نیز انتظار می رود با نگاه عمیق تر به این موضوع بنگرند و از سطحی نگری بپرهیزند.


لارستان...
ما را در سایت لارستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دانلودی lari بازدید : 242 تاريخ : دوشنبه 24 خرداد 1395 ساعت: 5:24