نشست اصلاح طلبان و اعتدال گرايان لارستان با امام جمعه برگزار شد/ امام جمعه بر جايگاه فراجناحي خود تاكيد كرد و اصلاح طلبان بر مرزبندي با متحجرين و ساختارشكنان

ساخت وبلاگ
انتشار در۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱:۲۶ ق.ظ سرویس:عناوین اصلی بدون دیدگاه 8 بازدید

نشست اصلاح طلبان و اعتدال گرايان لارستان با امام جمعه برگزار شد/ امام جمعه بر جايگاه فراجناحي خود تاكيد كرد و اصلاح طلبان بر مرزبندي با متحجرين و ساختارشكنان

تعدادي از فعالان سياسي اصلاح طلب و اعتدال گراي لارستان دوشنبه ۲۷ ارديبهشت در دفتر امام جمعه اين شهر با وي ديدار كردند.

لارستان جايگاه معنوي و اعتقادي برجسته اي در كشور دارد

امام جمعه لارستان در اين ديدار گفت: لارستان از جهات مختلف داراي اهميت و ويژگي خاص است چه از حيث جغرافيايي و چه بافت جمعيتي و قوميتي آن و از حيث فرهنگي نيز برجستگي زيادي دارد بطوري كه وقتي بنده خدمت حضرات مراجع و علما رسيدم يكي از تاكيدات همگي آنها جايگاه برجسته معنوي و اعتقادي مردم اين شهرستان بود.

2

امام جمعه جايگاهي «فراجناحي» دارد/ در نقدِ دولت بايد تقوا را رعايت كرد

حجه الاسلام والمسلمين موسوي سپس با اشاره به جايگاه امام جمعه تاكيد كرد: امام جمعه جايگاهي فراجناحي دارد و متعلق به يك جناح خاص نيست و اين جايگاه را قانون و شرع برايش تعريف كرده است.

وي در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه وظيفه ما نگاه و برخورد خيرخواهانه با تمام قضاياست در مورد دولت و قوه مجريه نيز گفت: قوه مجريه نيز بخشي از بدنه حاكميتي جمهوري اسلامي است و وظيفه همه ماست نگاه خيرخواهانه به آن داشته باشيم و اگر نواقص و كمبودهايي را هم مي بينيم بايد خيرخواهانه بيان كنيم. در نگاه اسلامي نيز به نقد و انتقاد اشاره شده و بايد در انتقاد نيز تقوا را رعايت كرد همچنين بايد نقاط قوت را نيز در كنار نقاط ضعف مطرح نمود.

انقلاب اسلامي ما فطرت انسان هاي جهان را مخاطب قرار داده است

امام جمعه لارستان در ادامه رجوع به تاريخ سياسي اسلام را براي درك صحيح زمانه لازم دانست و تصريح كرد: در تاريخ اسلام امام علي (ع) كمتر از ۵ سال و امام حسن
(ع) فقط حدود شش ماه موفق به تشكيل حكومت اسلامي شدند و پس از آن مكتب اهل بيت (ع) باتمامي قابليتها و توانمندي هايي كه داشت نتوانست حكومت تشكيل دهد ولي در زمان معاصر يك فقيه بصير، مدير، مدبر، شجاع، اسلام شناس و انسان شناس يعني حضرت امام خميني(ره) توانست وارد عرصه سياسي جهان شود و نداي حق طلبي سر دهد و اين ندا نه تنها در بين شيعيان و مسلمانان بلكه در بين همه فطرت هاي پاك در جهان جذابيت پيدا كرد.

1

وي در همين مورد تاكيد كرد: البته دشمنان ما نيز اين نكته را كاملا درك كرده اند و نظام ما را كه فطرت انسان ها را مخاطب قرار داده است براي خود خطرناك مي داند چراكه نظام ليبرال سرمايه داري آنها بر اساس اصالت المنفعت شكل گرفته درصورتي كه نظام ما بر اساس اصالت الحق است كه ريشه در فطرت انسان ها دارد.

اسلام، مردم و ولايت فقيه، سه ركن نظام ما هستند

حجه الاسلام موسوي در بخش ديگري از سخنان خود نظام اسلامي را داري سه ركن اصلي عنوان كرد و گفت: ركن اول «اسلام» است لذا بايد در رفتارها و گفتارهايمان طوري مشي كنيم كه اصل «اسلاميت» ظهور و بروز داشته باشد و اين اسلاميت بايد در رفتار احزاب ما نيز برجستگي داشته باشد. ركن دوم «مردم» هستندكه بايد توجهي اساسي به آنها داشته باشيم و بدانيم مردم چه مي خواهند و گاهي متاسفانه برخي سياسيون ما موضع گيري هايي مي كنند كه مشخص مي شود نيازهاي مردم را درك نكرده اند و ركن سوم نظام ما «ولايت فقيه» است؛ ولايت فقيهي كه آرزوي چند قرن ملت ما را محقق كرد و موفق به تشكيل حكومت اسلامي شد لذا بايد رفتارهاي سياسي ما نيز با نگاه به رهبري و فرمايشات او فصل الخطاب همه باشد.

تمام خرابي هاي ۲۵۰۰ ساله كشور طي ۴۰ سال حل نمي شود و بايد سعه صدر داشت

وي در همين مورد افزود: نظام ما در يك مسير تكاملي قرار دارد و بايد با توجه به فرامين رهبري در جهت راهبردهاي اساسي اقدام كنيم. ما با انقلاب اسلامي نظامي را تحويل گرفتيم كه ۲۵۰۰ سال درحال تخريب بوده و بالاخره طي ۳۰ و ۴۰ سال نمي توان تمام خرابي هاي ۲۵۰۰ ساله را درست كرد و بايد با سعه صدر و با تبعيت از رهبري براي ساختن اين نظام كوشيد.

3

امام جمعه لارستان با اشاره به نزاع چند سال پيش بين آقايان بلر و براون در انگليس و بازتاب هاي زياد آن گفت: همان زمان در گفت و گوي خبري صدا و سيما با آقاي مجتهد زاده در انگليس پرسيده شد اين نزاع تا كجا ادامه خواهد يافت و جواب دادند: تا آنجا كه هزينه اين نزاع را احزاب بپردازند و اگر هزينه آن را بخواهد انگليس بدهد از اين نزاع دست بر مي دارند لذا بايد احزاب و گروه هاي سياسي ما نيز به اين بلوغ برسند و خط قرمزهاي نظام را رعايت كنند.

تاريخ لارستان با اسلام مبارز و آزادي خواه، گره خورده است

پيش از سخنان امام جمعه لارستان نيز محمد زارع مشاور فرماندار لارستان، مقدماتي درباره تشكيل اين جلسه عنوان كرد و ضمن تشكر از امام جمعه گفت: تعداد بيشتري از نيروهاي اصلاح طلب و اعتدالي شهر، تمايل به شركت در اين جلسه داشتند كه به دليل تداخل زمان جلسه با وقت اداري اين امكان برايشان فراهم نشد. در ادامه آقايان حميد منشي، سيدعلي هاشميان و فرزاد قناعت پور به نمايندگي از حاضران نكاتي را مطرح كردند.

حميد منشي در سخنان خود ابتدا به جايگاه اثرگذار منطقه لارستان در معادلات سياسي جنوب كشور اشاره كرد و گفت: لارستان صرفا يك محدوده جغرافيايي با مردماني تاثيرپذير نيست بلكه منطقه اي با تاريخ و هويت با مردماني تاثيرگذار و آزادانديش است و از منظري اين منطقه با ميزباني سه نسل مرجعيت اسلام، كانون معنويت و وحدت شيعه و سني در جنوب كشور و البته مركز اسلامِ سياسي، مبارز و آزادي خواه محسوب مي شود.

4

وي افزود: مراجع ساكن و فعال در لارستان نيز دركنار دانش عميق ديني و اعتقاد به ظلم ستيزي و آزادي خواهي همواره مردم دار و مردم مدار بودند و همين نكته سبب شد تا اين روحانيت در قلوب مردم نفوذ كنند و محبوبيتي مثال زدني در بين مردم داشته باشند.

اصلاح طلبي ما «درون حكومتي» و در تقابل با ساختارشكني است

منشي سپس با بيان اينكه عنوان اين جلسه همنشيني تعدادي از اصلاح طلبان و اعتدال گرايان لارستان با امام جمعه است سعي كرد اين عناوين را توضيح دهد و تاكيد كرد: ما اصلاح طلبي و اعتدال گرايي را نه صرفا در قالب تاكتيك و روش سياسي كه به مثابه گفتمان و دكترين فكري پذيرفته ايم و معتقديم اين گفتمان در شرايط پيچيده امروز بهتر مي تواند تعالي و توسعه كشور را فراهم كند.

وي افزود اصلاح طلبي ما كاملا درون حكومتي است و به همان اندازه كه با تحجر و واپسگرايي موضع داريم با ساختارشكني و روش هاي اپوزسيون نيز مرزبندي داريم.

تقويت «تحزب» راه موثر مقابله با «نفوذ» است

اين فعال سياسي اصلاح طلب لارستان در بخش پاياني سخنان خود با تاكيد بر ضرورت تحزب و انتقاد از ديدگاهي كه آن را مذمت مي كند گفت: برخلاف ديدگاهي كه بطور مرتب تحزب را نكوهش مي كند اتفاقا معتقديم بجاي شخص محوري و سليقه گرايي در كشور بهتر است احزاب سياسي تقويت شوند تا ضمن شفافيت بيشتر رويكردها و برنامه ها و مسئوليت پذيري بيشتر، از پروژه «نفوذ» كه مقابله با آن مورد تاكيد مقام معظم رهبري است نيز جلوگيري شود.

مديرمسئول سايت آفتاب لارستان در پايان احترام به جايگاه امام جمعه و تعامل و تقويت آن را نه نياز كه ضرورت كنشگري سياسي در جامعه دانست.

بايد مانع حضور نوكيسگان قدرت و ثروت در مديريت شد

سيدعلي هاشميان فعال سياسي باسابقه لارستان نيز در سخناني گفت: جايگاه امام جمعه را مي توان از دو منظر سنتي و مدرن نگريست؛ جايگاه سنتي آن اين است كه اينجا بايد پايگاه و پناهگاهي براي مردم باشد و مردم با مراجعه مستقيم به دفتر امام جمعه مشكلات روزمره خود را حل مي كنند. وي افزود: اما در بافت مدرن، نقش امام جمعه بازگرداندن «نظم» به «مديريت» شهرستان است و مديريت نيز مجموعه اي از علم، شناخت، منطق، تساهل و برنامه ريزي است.

هاشميان در بخش ديگري سخنان خود نسبت به نزديك شدن آنچه لمپن هاي نوظهور و نوكيسگان ثروت و قدرت به عرصه مديريتي خواند هشدار داد و رعايت انصاف، عدل، منطق و عقلانيت را ابزار مقابله با آنها دانست.

دهه چهارم انقلاب را نمي توان با روش دهه دوم عصر پهلوي مديريت كرد

فرزاد قناعت پور نيز در سخناني كوتاه با بيان اينكه عصر حاضر، عصر خرد و حكمت است تاكيد كرد: لازمه زندگي در اين عصر همدلي و هم افزايي مردم و مسئولان است.

اين نويسنده و منتقد ادبي سپس به انتقاد از عدم تعامل بين نسل ها پرداخت و گفت: امروز خيلي از جوانان ما ارتباطي با نسل هاي پيشين ندارند و نمي توانند از تجارب آنها استفاده كنند همچنين خيلي از مديران نسل هاي پيشين همپاي نسل تازه و نو نيستند و بد تر اينكه اغلب مي خواهند دهه چهارم انقلاب را به روش مثلا دهه دوم عصر پهلوي مديريت كنند!

وي در پايان گفت: همين آسيب در منطقه ما نيز وجود دارد كه منتج به مديريتي محافظه كار شده و بعضا ديده مي شود با نيروها و تفكرات نو برخورد حذفي نيز صورت مي گيرد و در بهترين حالتبه آنها صرفا به عنوان مجري نگاه مي شود و از حضور و شعور اين نسل استفاده لازم صورت نمي گيرد.

عكس ها: سايت ستاد نمازجمعه لارستان


لارستان...
ما را در سایت لارستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دانلودی lari بازدید : 211 تاريخ : چهارشنبه 29 ارديبهشت 1395 ساعت: 4:20