بزرگداشت «فردوسي» در دانشگاه آزاد «اوز» برگزار شد

ساخت وبلاگ
انتشار در۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۲ ق.ظ سرویس:برگزیده ها بدون دیدگاه 10 بازدید

بزرگداشت «فردوسي» در دانشگاه آزاد «اوز» برگزار شد

ابراهیم احمدي/ اوز امروز:‌ سالن اجتماعات فردوسی دانشگاه آزاد اسلامی اوز دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه امسال محل برگزاری مراسم یادروز حکیم فردوسی بود. مراسمی که به همت انجمن ادبی تائب و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اوز برگزار شد.

گرچه بنا به گفته فرزاد قناعت پور یکی از سخنرانان این مراسم، تولد فردوسی در دی ماه بوده و سالروز اتمام شاهنامه ۲۵ اسفندماه، اما به دلیل سردی هوا در دی ماه در آن دوران و آغاز تعطیلات نوروز در پایان اسفند ماه، بزرگداشت حکیم فردوسی به ۲۵ اردیبهشت ماه موکول و این روال ادامه یافته است.

IMG_0118

این مراسم با ۲۰ دقیقه تاخیر آغاز شد و ۲ و نیم ساعت به طول انجامید تا شرکت کنندگان نیم ساعت مانده به نیمه شب راهی منازل خود شوند اما برگزاری میزگردی توسط میرهاشم ریاحی و عبدالله وحدانی و سخنان کوتاه و سنجیده فرزاد قناعت پور بر غنای جلسه افزود.

ریاحی، خرد و خردورزی را درشاهنامه برجسته خواند و گفت: فردوسی می توانسته صدها صفت به خدا بدهد اما اولین صفتی که می دهد خرد بوده است . فردوسی در هزاران سال گفته است: توانا بود هرکه دانا بود. وی افزود: خرد فقط دانش نیست بلکه مظاهری مانند: بردباری، مدارا، میانه روی و فروتنی از محصولات خرد هستند. ریاحی با اشاره به دو سبک خراسانی و عراقی در اشعار قدیم ، سبک فردوسی را خراسانی دانست که در مورد انسان زمینی حرف می زند و عرفانی و فلسفی شعر نمی گوید.

عبدالله وحدانی دراین میزگرد دو نفره در مورد تراژدی و مظاهر آن در اشعار فردوسی سخن گفت و خاطرنشان کرد: گرچه تراژدی دقیقا با غمنامه یکی نیست و تراژدی درحقیقت نمایش اعمال جدی است که به ضرر قهرمان اصلی داستان تمام می شود اما می توان بعضا آن را غمنامه نامید. وی بااشاره به داستان رستم و اسفندیار که ۱۷۰۰ بیت است، علت اصلی شکست اسفندیار به عنوان قهرمان داستان را غرور وی ارزیابی کرد. وحدانی بروز و وقوع فاجعه را در ذات تراژدی دانست و با قرائت اشعاری از شاهنامه فاجعه را در داستان رستم واسفندیار تبیین کرد .

فرزاد قناعت پور از انجمن ادبی آفتاب لارستان در سخنان کوتاه خود با عنوان سیاست وشعر، سیاست را اراده معطوف به قدرت دانست. وی رودکی، فردوسی و سعدی را سه شاعری معرفی کرد که از قدرت سخن می گویند. رودکی اولین شاعری بوده که به شعر شکل و شمایل داده، فردوسی در پاسداشت زبان فارسی می کوشد و سعدی زبان فارسی را پالایش می کند. قناعت پور گفت: از عصر فردوسی باید درس تاریخی گرفت که شعر برای شاعر تفنن نیست بلکه قدرت و جان مبارزه است و امروزه نیز تنها راه مبارزه و مقاومت، زبان است و باید زبان وادب پارسی را تقویت کنیم.

اعلام برنامه توسط سید یوسف حسینی ریاست اداره ورزش و جوانان مجری مراسم همراه با قرائت قطعه های ادبی، شعر خوانی اعضای انجمن های ادبی : تائب اوز، خنج، گراش و خور، خیر مقدم رئیس اداره فرهنگ وارشاد اوز و دبیر انجمن ادبی تائب اوز ، شاهنامه خوانی، اجرای موسیقی توسط مجتبی نجم الدینی تحصیلکرده موسیقی با اشعاری از شاهنامه ودر پایان قرائت اشعاری با صوت از شاهنامه، توسط ملاحسین پورکریم از سالخوردگان و امام جمعه هیرم ازدیگر برنامه های این مراسم بود.

عکس از: فاطمه کمالی

IMG_0121 IMG_0119 IMG_0122 IMG_0111 IMG_0116 IMG_0127


لارستان...
ما را در سایت لارستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دانلودی lari بازدید : 287 تاريخ : سه شنبه 28 ارديبهشت 1395 ساعت: 13:24