مسئولان بهداشت و درمان لارستان به ديدار وزير رفتند/ گزارش كامل كمبودها به وزيرِ بهداشت ارائه شد

ساخت وبلاگ
انتشار در۳۰ فروردین ۱۳۹۵ ساعت ۲:۱۷ ق.ظ سرویس:عناوین اصلی بدون دیدگاه 6 بازدید

مسئولان بهداشت و درمان لارستان به ديدار وزير رفتند/ گزارش كامل كمبودها به وزيرِ بهداشت ارائه شد

هیئت رئیسه دانشکده علوم پزشکی لارستان به اتفاق نماینده مردم لارستان، خنج و گراش به دیدار وزیر بهداشت رفتند.

به گزارش روابط عمومي دانشكده علوم پزشكي لارستان، در این دیدار که در دفتر وزیر برگزار شد، دكتر عاطفه رئوفي رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی لارستان به تفصیل گزارش وضعیت و عملکرد حوزه بهداشت و درمان حوزه تحت پوشش خود در دو شهرستان لارستان و خنج را به وزیر ارائه کرد و از نیازها و ضرورت های منطقه گفت.

inde2x

وي در بخشي از سخنان خود گفت: لارستان و خنج در مجموع ۲۱ هزار کیلومتر مربع وسعت داشته و از ۱۱ استان کشور وسیع تر است. این دو شهرستان با ۸ شهرستان از استان فارس و هرمزگان هم مرز بوده و دارای ۹ بخش و ۹ شهر است و از منظر جمعیتی نیز این دو شهرستان در مجموع بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارند و علاوه بر آن طبق برآوردها بیش از ۱۵۰ هزار نفر لارستانی و خنجی در کشورهای حاشیه خلیج فارس سکونت داشته و با زادگاه و موطن خود در مراوده هستند. همچنین این منطقه ۲۵ هزار نفر جمعیت عشایری و بیش از ۲۰ هزار نفر تبعه خارجی را نیز در خود جای داده است.

رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان در ادامه وضعیت بهداشتی و درمانی منطقه را برشمرد و گفت: در این دو شهرستان ۴ بیمارستان و ۲۶ مرکز بهداشتی درمانی و ۶۴ خانه بهداشت و ۶ مرکز شبانه روزی مشغول به خدمت رسانی هستند که اکثر این بناهای درمانی نیز توسط نیکوکاران محلی و با هدف رفع نیازهای اولیه درمانی سکونت گاه و زادگاه خود ساخته شده است.

دكتر رئوفي وجود گمرک تجاری را برای منطقه حائز اهمیت دانست و تأکید کرد: فرودگاه لارستان در واقع نقطه صفر مرزی است و حداقل با ۱۸ پرواز خارجی در هفته از این حیث جزو چند فرودگاه برتر کشور است که دانشکده علوم پزشکی نیز در محل فرودگاه دارای پایگاه بهداشت مرزی است. همچنین گمرک لارستان نیز از مجموعه های فعال در صادرات و واردات و بخصوص پوشاک و مواد آرایشی و بهداشتی و مواد خوراکی است که از این منظر نیز در سه ماهه پایانی سال گذشته بیست تن کالا از طریق مرز هوایی رد و بدل شده است.

in23dex

دكتر رئوفی وجود مجموعه هایی نظیر دو اداره کل راه و شهرسازی و فرودگاه بین المللی، نمایندگی وزارت امور خارجه، گمرک تجاری، پلیس راه جنوب فارس، سرای سالمندان ـ مرکز نگهداری معلولین، مرکز مشاوره بیماری های رفتاری VCT ـ زندان و… را در سطح یک شهرستان حائز اهمیت و نشانه محور بودن  لارستان در سطح جنوب فارس دانست و خاطرنشان ساخت معمولاً این مجموعه ها در مراکز استان ها قرار دارد و اخیراً نیزجزو دانشكده هاي برتر در اجراي طرح پزشك خانواده شده ایم.

او حد فاصل دورترین حوزه های خدمت رسانی بهداشتی و درمانی را بیش از ۴۰۰ کیلومتر بیان کرد و افزود: بین دهستان دُرز در بخش مرکز لارستان تا دهستان کوره در شهرستان خنج بیش از ۴۰۰ کیلومتر فاصله است و ۲۱ هزار کیلومتر مربع وسعت منطقه تحت پوشش گویای دشواری کار مجموعه بهداشتی و درمانی لارستان و خنج است.

رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان مسیر ترانزیتی بندرعباس– لارستان-شیراز را چهارمین جاده پرتردد کشور معرفی کرد و خاطرنشان ساخت: بیش از ۶۵درصد از محموله های ترانزیتی بندرشهید رجائی از محور لار- بندر عبور کرده و این میزان تردد و حمل و نقل وسائط نقلیه سنگین در جاده ای که هنوز دوبانده نیست دشواری های خدمت رسانی اورژانسی آن محور را نشان می دهد.

in2dex

دکتر رئوفی در خصوص آمار بیماریهای خاص شناسايی شده و تحت پوشش لارستان نیز به وزیر گزارش داد. گزارشی که مورد توجه قاضی زاده هاشمی نیز قرار گرفت. وی در این زمینه بیان داشت: در مجموع ۱۳۸ بیمار تالسمی، ۱۵۵ بیمار دیالیزی، ۳۵ بیمار هموفیلی، ۲۴۰ بیمار ام اس، ۵۵ بیمار شیمی درمانی و ۸۸ بیمار پیوند عضو در لارستان مشغول دریافت خدمات درمانی هستند.

وي با انتقاد از کمبود زیرساخت های بهداشتی و درمانی در منطقه به وزیر گفت: هر ۴ بیمارستان زیر مجموعه دانشکده علوم پزشکی لارستان خیرساز بوده و علاوه بر آن بیش از ۷۰ درصد ابنیه ها نیز توسط خیرین محلی ساخته و به جامعه تقدیم شده است. اما متأسفانه در این میان سهم دولت بسیار اندک بوده و ما با توجه به اینکه در حال حاضر تنها ۲۶۴ تخت بیمارستانی فعال را داریم تا سطح مدنظر وزارت خانه که برای منطقه ۵۰۹ تخت دیگر نیاز است، فاصله بسیاری داریم که امیدواریم این بار دولت و وزارت خانه بخشی از نیازهای درمانی مردم را متقبل شود.

در این دیدار که با حضور اعضای هیأت رئیسه دانشکده علوم پزشکی لارستان، نماینده مردم منطقه و رئیس مجمع خیرین سلامت برگزار شد؛ رئوفی به تشریح وضعیت دانشکده علوم پزشکی لارستان بعد از اجرای طرح تحول و بخصوص از خردادماه سال گذشته به این سو پرداخت.

inwwdex

رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان مشکل بزرگ این منطقه را کمبود پزشکان متخصص دانست و گفت به حمد الهی همزمان با اجرای طرح تحول بخش زیادی از این نیاز مرتفع شد و با جذب ۳۰ پزشک متخصص و فراهم آوردن اسکان آنان رضایت مندی مردم در حوزه بهداشت و درمان نمود عینی یافت.

وی خاطرنشان کرد علیرغم وسعت و پراکندگی جمعیت و پیچیدگی هایی که برای اجرای طرح پزشک خانواده وجود داشت اما دانشکده علوم پزشکی لارستان توانست از این حیث جزو دانشکده های برتر کشور قرار گیرد. بعلاوه این مجموعه دارای مقام دوم کشور در پیشرفت پروژه های معاونت توسعه وزارت خانه نیز هست که همین نکته گویای تلاش شبانه روزی مجموعه در لارستان است.

عضو مجمع خیرین سلامت لارستان در تشریح موفقیت در حوزه پروژه های توسعه ای گفت: در لارستان ۴۴ پروژه و در خنج نیز ۱۰ پروژه به صورت همزمان مشغول به انجام است که از این حیث نیز سهم نیکوکاران و خیران محلی از دولت بسیار بیشتر است به نحوی که علی رغم عزم دولت در سالهای اخیر با اجرای طرح تحول باز هم سهم کمتری از نیک اندیشان را داشته است و در لارستان برای این ۴۴ پروژه سهم خیران بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال و سهم دولت بیش از ۱۷۰ میلیارد ریال بوده است.

دکتر رئوفی از دیگر موفقیت های قابل توجه دانشکده علوم پزشکی در سال گذشته گفت و گفت: اجرای قابل قبول طرح تحول در دندانپزشکی و راه اندازی شیفت عصر در این مجموعه و ایجاد سطح یک دندانپزشکی در ۱۰۰ درصد روستاها از دیگر موفقیت های معاونت بهداشتی  این مجموعه است.

index

او تجهیز و راه اندازی ۱۰۰ درصدی آزمایشگاههای مراکز بهداشتی، تأمین ۱۰۰ درصدی داروها و مکمل ها در مراکز بهداشتی، جذب ۱۳ عضو هیئت علمی و ۳ نیروی بورسیه اجرای موفق طرح غربالگری سرطانهای زنان و پیگیری نهایی استقلال دانشکده در امور آموزشی و … را از دیگر موارد قابل ذکر بر شمرد.

رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان با اشاره به اهمیت بسط و گسترش محیط های درمانی و خدمت رسانی در تمام مناطق خبر از راه اندازی ۴ مرکز درمانی در محروم ترین روستاهای منطقه داد و گفت با توجه به ضروریت راه اندازی این مراکز، فعلاً به صورت اجاره ای آنها ایجاد شده و همزمان کار ساخت ساختمان های مربوطه نیز در حال انجام است.

وی تصویب ایجاد یک مرکز حاشیه شهر و راه اندازی ۴ پایگاه بهداشتی در منطقه را از دیگر دست آوردهای سال گذشته بر شمرد.

رئوفی راه اندازی رشته سلامت دهان و دندان، بهداشت خانواده، مبارزه با بیماریها را نیز در مجموعه دانشکده علوم پزشکی لارستان ذکر کرد و افزود: رشته های بهداشت محیط و حرفه ای و تغذیه و مامایی و فوریت های پزشکی و هوشبری نیز در حال راه اندازی است.

این پزشک متخصص در ادامه گزارش خود به وزیر بهداشت و درمان اجرای دقیق طرح هتلینگ را نیز از دیگر امور قابل توجه در معاونت درمان دانسته و گفت در این خصوص با اجرای طرح هتلینگ در زایشگاه بیمارستان امام رضا(ع) لار علاوه بر رفع کامل نیازهای شهروندان، عملکرد مجموعه بسیار مورد توجه مسئولان وزارت خانه نیز قرار گرفته است.

دکتر رئوفی از برگزیده شدن بیمارستان های بیرم و خنج در انجام مطلوب طرح هتلینگ خبر داد و گفت خوشبختانه روح حاکم بر طرح تحول سلامت ملی و فرامنطقه ای است و با اجرای این طرح گره های بسیاری گشوده خواهد شد.

گفتني است در این دیدار که در فضایی صمیمی برگزار شد دکتر قاضی زاده هاشمی وزير بهداشت با صرف وقت بسیار شنونده گزارش عملکرد دانشکده علوم پزشکی لارستان بود و در ادامه نیز رئیس این دانشکده برخی از مطالبات این منطقه را بیان کرد که مهمترین طرح های در دست پیگیری تأمین زیرساختی برای مدیریت هرچه بهتر سوانح جاده ای و تحت پوشش قرار گرفتن اقصی نقاط این منطقه وسیع؛ اعلام آمادگی مجموعه وزارت خانه برای همکاری بیش از پیش با خیرین در تهیه زیرساخت ها؛ صدور دستور برای پیگیری موانع و مشکلات اداری و سازمانی دانشکده نوبنیاد لارستان و صدور دستور مساعد برای ارتقاء کمی و کیفی دانشکده علوم پزشکی لارستان.

در این دیدار دکتر قاضی زاده هاشمی با تقدیر و تشکر از حضور مسئولان منطقه ای لارستان و با تشکر از حمایت های دکتر جعفرپور در سطح مجلس از طرح ها و لوایح حوزه بهداشت و درمان، نقش پررنگ خیران و نیکوکاران محلی در حوزه بهداشت و درمان را ستود و تصریح کرد با خصلت های نیکوی لارستانی ها و تعلق خاطر آنان به شهر و دیار خود بیگانه نیست.

وی با تشکر از اهتمام جدی مدیریت جدید دانشکده علوم پزشکی برای تسریع در رفع موانع و کاستی های بهداشتی و درمانی لارستان و خنج از همدلی و تلاش های بی وقفه پرسنل مربوطه تشکر کرد و ابراز امیدواری نمود با همکاری مجمع خیرین سلامت لارستان کمبودهای این منطقه در اسرع وقت مرتفع شود تا از این حیث عقب ماندگی های موجود به سرعت رفع گردد.

گفتنی است با توجه به لزوم پیگیری های بعدی جهت به نتیجه رساندن دستورات راهگشای وزیر و به منظور رعایت مصالح منطقه ای از ذکر جزئیات مطالبات منطقه در حوزه بهداشت و درمان خودداری می گردد.

3242

شایان ذکر است در این جلسه به نمایندگی از مجموعه مدیریتی بهداشتی و درمانی شهرستان های لارستان و خنج آقای دکتر جمشید جعفرپور نماینده مردم لارستان، خنج و گراش در مجلس شورای اسلامی، دکتر عاطفه رئوفی رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی لارستان، دکتر فراهانی معاون پارلمانی وزیر بهداشت، دکتر مدرسی مدیرعامل مجمع خیرین سلامت لارستان، دکتر رامین اقتداری قائم مقام دانشکده علوم پزشکی، دکتر عباس نصری معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی، دکتر چهرآزی معاونت درمان، دکتر بذر افشان معاونت آموزشی، تحقیقات و دانشجوئی – فرهنگی، دکتر هوشنگ جعفرپور معاونت غذا و دارو ، دکتر محمدی آزاد رئیس بیمارستان نبی اکرم (ص) خنج، مهندس راستی لاری از روابط عمومی حضور داشتند.


لارستان...
ما را در سایت لارستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دانلودی lari بازدید : 185 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 5:33