پيام «حسين غريبي» به سايت «آفتاب لارستان»

ساخت وبلاگ
انتشار در۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۹:۰۷ ق.ظ سرویس:برگزیده ها بدون دیدگاه 24 بازدید

پيام «حسين غريبي» به سايت «آفتاب لارستان»

با صدور پروانه انتشار سايت آفتاب لارستان، تعداد زيادي از كاربران و مخاطبان و حتي منتقدان اين سايت پيام هاي تبريك خود را در قالب تماس تلفني، پيامك، ايميل و شبكه هاي اجتماعي، براي مديرمسئول اين سايت ارسال كردند.

يكي از اين پيام ها متعلق به دكتر «حسين غريبي»، معاون آموزشي دانشگاه آزاد اسلامي كشور و استاد دانشگاه تربيت مدرس تهران بود. پيام مهروزانه وي غير از جنبه تبريك، واجد نگاهي دقيق به حوزه رسانه و فن آوري هاي اطلاعات در هزاره سوم است. در ادامه پيام او را با اندكي ويرايش بخوانيد:

***

gharibi-hoseinحسين غريبي: با بيان تبريك و تحسين به عوامل سايت «آفتاب لارستان» دوست دارم به چرایی این تبریک های فراوان اشاره کنم. به بياني ديگر چرا نقش وبگاه آفتاب لارستان ستودنی است؟
جامعه امروز با تغييراتي بي‌سابقه مواجه است و بشريت در ميان دگرگوني هايي زندگي مي‌كند كه كل زندگي او را دستخوش تغييراتي اساسي نموده‌اند تغييراتي كه در هيچ برهه‌اي از تاريخ، مانند آن مشاهده نمي‌شود. تنها با نگاهي به يك دهة پيش، به راحتي مي‌توان سرعت گسترش فناوري اطلاعات را در تمامي اركان جامعه مانند خانه، محل كار و آموزش مشاهده كرد. اين تغييرات چنان با حيات بشر آميخته‌اند كه هيچ‌كس نمي‌تواند حتي براي يك دهه، انتظار ثبات در وضع موجود را داشته باشد.

دگرگوني هاي اجتماعي ناشي از فناوري اطلاعات از تبديل اطلاعات به رقمهاي صفر و يك آغاز گرديد. اين دگرگونيها با تحولات وسيع در سيستمهاي ارتباطي ادامه يافته و به سرانجامي منتهي شده است كه با نام هايي گوناگون شناخته مي‌شود. «عصر اطلاعات»، عنواني است كه شايد پركاربردترين نام براي دوران معاصر به شمار ‌رود. اين عصر در واقع محصول توسعة گستردة فناوري اطلاعات و ارتباطات است كه به عنوان عامل پرقدرت تغييرات اقتصادي و اجتماعي شناخته مي‌شود. چنين كاربردي از زاويه‌هاي مختلف بررسي گرديده و نامهايي گوناگون را براي جوامع اين عصر به همراه آورده است. جامعة اطلاعاتي  از جملة نامهايي است كه كاربردهاي وسيع فناوري اطلاعات را در جوامع اين عصر نشان مي‌دهد.
تأثيرات فناوري اطلاعات و پديداري جامعة اطلاعاتي را مي‌توان از پنج بعد فناورانه، اقتصادي، شغلي، فضايي و فرهنگي نگريست. در بعد فناورانه، پيشرفت در پردازش، ذخيره و انتقال اطلاعات باعث شده است كه فناوري اطلاعات تقريباً در تمام زواياي جامعه به كار رود. گسترش كاربرد اين فناوري نتيجة كاهش شگفت‌انگيز بهاي كامپيوترها و تلفن های هوشمند همراه و افزايش حيرت‌انگيز قدرت آنهاست. از اين مهمتر، همگرايي و تركيب ارتباطات با فناوري اطلاعات است. فناوريهاي ارزان‌قيمت پردازش و ذخيرة اطلاعات يا همان كامپيوتره و حتی تلفن های همراه نسل جدید، باعث گسترش وسيع آنها از جمله در حوزة ارتباطات شده‌اند. اين يكپارچگي و دیجیتالی  شدن ارتباطات، به اين معناست كه كامپيوترها و در آینده ای نه چندان دور تلفن های همراه مي‌توانند در سراسر جهان به يكديگر متصل شوند.

چنين شبكه‌اي از كامپيوترها اغلب با عرضة الكتريسيته مقايسه مي‌شود. همان‌گونه كه شبكه‌هاي سراسري برق، تمامي اماكن را براي عرضة انرژي به يكديگر متصل مي‌سازد، شبكة اطلاعات نيز اطلاعات را در هر جايي كه لازم باشد، ارائه مي‌كند. چنين توسعه‌اي در سيستمهاي ارتباطات، از اساسي ترين تأثيرات فناوري اطلاعات و از ويژگيهاي بارز اين عصر به شمار مي‌رود.
در بعد اقتصادي، كاربرد فناوري اطلاعات در جامعه با تبيين مفهوم اقتصاد اطلاعاتي ملازم است. در چنين اقتصادي، منبع اصلي توليد ثروت در قدرت خلق دانش جديد و كاربست آن در تمامي عرصه‌هاي فعاليت انسان از طريق رويه‌هاي سازماني و فناورانة پردازش اطلاعات قرار دارد. اقتصاد اطلاعاتي داراي پنج ويژگي است كه ارتباطي متقابل و نظام‌يافته دارند.

به عنوان اولين ويژگي، در اين اقتصاد، منابع بهره‌وري به طور روزافزوني در حال وابستگي به علم و فناوري و همچنين كيفيت دانش و مديريت هستند.

دومين ويژگي، گذار از توليد مواد به پردازش اطلاعات، هم برحسب سهم توليد ناخالص ملي و هم در نسبت شاغلان در چنين فعاليتهايي است. گذار از توليد انبوه و استاندارد به توليد انعطاف‌پذير و مبتني بر سفارش و همچنين گذار از سازمانهاي بزرگ مقياسي كه به صورت عمودي انسجام يافته‌اند به شبكه‌هاي ميان واحدهاي اقتصادي‌اي كه انسجام عمودي ندارند، ويژگي سوم اين اقتصاد است.

چهارمين ويژگي اقتصاد اطلاعاتي، جهاني بودن آن است. در اين اقتصاد، سرمايه، توليد، مديريت، بازارها، نيروي كار، اطلاعات و فناوري در فراي مرزهاي ملي سازمان يافته‌اند. اقتصادي كه با كاربرد فناوري اطلاعات بهره‌وري و رشدي سريعتر خواهد داشت. از لحاظ شغلي، گسترش فناوري اطلاعات منجر به رشد روزافزون بخش اطلاعات در مقابل بخش توليد شده است. در اين بخش، وظيفة اصلي افراد خلق، پردازش و كار با اطلاعات است. به همين دليل شاهد نرخ رشد حيرت‌انگيز نيروي كار اطلاعاتي، برتري مشاغل اطلاعاتي و جابه‌جايي توزيع مشاغل هستيم.

پيش از اين، از لحاظ منطقي فضا به عنوان قلمروي محدود و زمان به عنوان دوره‌اي قابل اندازه‌گيري تلقي مي‌شد. اما در نيمة دوم قرن بيستم ميلادي، با گسترش فناوري اطلاعات و ارتباطات مفهوم فضا و زمان دستخوش تحول گرديد و تغييرپذيري و تحرك غالب شد. به اين ترتيب،‌ نسبت بيشتري از روابط از راه دور و از طريق اين فناوري برقرار مي‌شوند. در بعد فضاييِ تأثير فناوري اطلاعات، تأكيد بر شبكه‌هاي اطلاعاتي است كه نقاط مختلف را به هم متصل مي‌سازند و در نتيجه بر سازمان زمان و فضا تأثيري شگرف مي‌گذارند كه تجارت بي‌درنگ تنها يكي از دستاوردهاي آن است.
تأثيرات فرهنگي فناوري اطلاعات بر جامعه از ملموس ترين تأثيرات آن به حساب مي‌آيند. افزايش غيرعادي اطلاعاتِ در گردش، شتاب در هم‌گرايي فرهنگها از طريق تبادل وسيع و سريع اطلاعات، تشكيل خرده‌فرهنگهاي مجازي در فراسوي مرزهاي جغرافيايي، و تهاجم اطلاعات به قلمروهاي خصوصي افراد از جملة تأثيرات مشهود اين فناوري بر فرهنگ به شمار مي‌روند.
بر اين اساس مي‌توان نقش [آفتاب لارستان] در آگاه بخشی اجتماعی مردم عزیز لارستان را ستود و همواره در ذهن این تبار به یادگار خواهد ماند. چنين خدماتي بر پاية تنوع فرهنگي، مذهبي و قومي موجود در لارستان بزرگ استوار خواهند بود.

با ایجاد وبگاه «آفتاب» فرصتی پدید خواهد آمد تا با ارتباط و تعاملي دوسويه ميان مردم لارستان بزرگ و بخشهای خصوصی و دولتی، شهروندان لارستانی را در ادارة امور كشور فعالتر و بر عملكرد بخش خصوصی و دولتی نظارتي دقيقتر و مؤثرتر داشته باشند.

آگاهي از مسئوليتها و حقوق شهروندي، مردمي آگاه را پديد خواهد آورد كه در عين ايفاي مسئوليتها، مطالبات بجاي خود را نيز پي خواهند گرفت. امكان مشاركت مردم در هر گونه تصمم‌گيري اعم از سياست‌گذاري و قانون‌گذاري، جريان امور اجتماعي را به خواست و ارادة مردم نزديكتر خواهد كرد و الگوي چنين مشاركتي مردم شریف لارستان را در عرصه منطقه ای، ملی و جهانی نقش آفرین خواهد کرد.
سربلندی و سلامتی شما را از خدای بزرگ خواهانم.


- - , .

لارستان...
ما را در سایت لارستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دانلودی lari بازدید : 177 تاريخ : سه شنبه 6 بهمن 1394 ساعت: 12:44