انتخاب «فرماندار» و ضرورت تعصب زدايي از تصميمات

ساخت وبلاگ
انتشار در۷ شهریور ۱۳۹۵ ساعت ۵:۱۳ ب.ظ سرویس:مطلب شما بدون دیدگاه 55 بازدید

انتخاب «فرماندار» و ضرورت تعصب زدايي از تصميمات

baloochi1111كرامت الله بلوچي/ جويم: آمده بود تا آخرين سالهاي خدمت را در لارستان به اتمام رساند و جشن بازنشستگي اش را در زادگاهش برگزار نمايد كه اينگونه نشد! و قبل از موعد با سپردن كليد فرمانداري به «مسعود راسخي»، عطايش را به لقايش بخشيد و به سرپرستي فرمانداري مرودشت اكتفا نمود.

هرچند ماههاي آخر دولت دهم نيز جهت تصدي فرمانداري لارستان انتخاب شده بود! ليكن استاندار وقت با آن انتصاب موافقت ننمود تا اینکه عنوان اولين فرماندار دولت تدبير و اميد را به خود اختصاص داد.

به هرحال اولين فرماندار دولت تدبير اميد در لارستان مسير را نيمه كاره رها و با رفتن خود فضاي اجتماعي شهرستان را در انتظار فرماندار بعد از خود و البته دهها تحليل و تفسير! مربوطه قرارداد. اينجانب در اين مجال تنها به دنبال بيان واقعيتهايي در خصوص فرماندار جديد بوده و قضاوت را بر عهده مخاطبين ارجمند واميگذارم.

شايد اگر در زمستان ٩٤ كه فرماندار وقت در مصاحبه اي تصميم نماينده در خصوص مخالفت با استاندار فعليِ فارس را تصميمي ناپخته و ناپسند از منظر خود اعلام كرد! (اينجا) و نگارنده فعلی مطلب با نگاهي دقيق و البته ظريف (ناشي از رصد اوضاع سياسي) عدم هماهنگي بين مسئولين شهرستان (بخصوص نماينده و فرماندار) را هشدار داد و به خوبي مي دانست اين ناهماهنگي فرجام مناسبي براي شهرستان ندارد، متوليان شهرستان به اين تشخيص و تحليل واقع بينانه وقعي نهاده و حُسن توجه مبذول نموده بودند! به اين زودي شاهد خالي شدن صندلي فرمانداري از يك مدير بومي نبوديم! و تا اين اندازه نيز فضاي فكري جامعه مشغول و مغشوش! اين موضوع نمي شد.

به هرحال با رفتن آقاي نجيب زاده موضوع انتخاب (و مهمتر از آن انتصاب!) فرماندار جديد نُقل محافل گرديده و در اين مدت چهار نَفَر به نام هاي ١-ابوطالب رويينا ٢-دكتر كاظم رحيمي نژاد ٣-حسن فياض پور ٤-جليل حسني، به عنوان جانشينان احتمالی وي مطرح شدند كه در فاصله كوتاه ٣ گزينه اول كمرنگ و از آقاي جليل حسني به عنوان گزينه نهايي (و بخصوص مورد نظر و حمايت استانداري) نام برده شد و حتي در اواسط هفته قبل جهت معارفه وي از مسئولين دعوت شد ليكن ساعاتي بعد جلسه فوق لغو گرديد! البته اولين واكنش به اين خبر تجمع جمعي از دوستان لاري در جريان سفر وزير ارتباطات و… به لار بود!

اينك از ديدگاه يك كارشناس علوم اجتماعي آگاه به مسائل سياسي نقد و نظرخود را تقديم خوانندگان عزيز مي نمايم: بايد پذيرفت كه لارستان به دلايل متعددي وضعيتي متفاوت  از برخی شهرستانهاي ديگر داشته و ترجيحاً ايجاب مي نمايد كه يك مدير بومي بر فرمانداري و ادارات شهرستان مديريت نمايد زيرا يك مدير غيربومي حداقل به يك سال زمان نياز دارد تا وقت خود را صرف شناسايي منطقه و توابع و نيروهاي اداري، مسئولين ادارات و… تفكرات غالب عامه مردم نمايد مضافاً اينكه هماهنگ شدن با نماينده و امام جمعه و..! نيز از مواردي است كه وقت زيادي را بصورت طبيعي از يك فرماندار غير بومي خواهد ستاند. از طرفي لارستان شهرستاني است كه تاكنون بيش از هفت، هشت شهرستان فعلي فارس و هرمزگان از آن منفك گرديده، ازلحاظ جمعيتي مختلط (اهل تسنن و تشيع) بوده، حوزه انتخابيه آن از ٣ شهرستان تشكيل گرديده و… كه همه ي اين موارد اقتضاء مي نمايد این شهرستان به يك مدير فوق العاده با تدبير و داراي تجربه كاري در وزارت كشور و ترجيحاً در مديريتهاي كارشناسي نياز دارد تا گرفتار مشكلات و تبعات قبلي نگردد.

امّا همه ي اين موارد الزاماً بدين معني نيست كه هيچ  مدير غيربومي! توان اداره ي آن را ندارد و تأييد مدير بومي نافي و رافع مديران برجسته غير بومي نخواهد بود زیرا چنانچه بدور از تعصب به موضوع نگاه كنيم گزينه ي مطرح (جناب حسني) تاكنون از رزومه ي مناسبي برخوردارند و حسب اطلاعات موجود نامبرده سالها در يكي از سمتهاي زير مجموعه وزارت كشور مشغول بوده اند و بويژه اينكه سمت ايشان (مديركل سياسي) مستقيماً در رابطه با مسائل سياسي اجتماعي و مرتبط با عزل و نصب فرمانداران و بخشداران و برگزاري انتخابات!  ايفاء نقش مي نمايد و بدين لحاظ بطور طبيعي و با ضريب اطمينان بالايي بايستي ايشان را مديري قوي و توانمند ارزیابی نمود.

نكته قابل ذكر ديگر كه امتياز ويژه اي براي ایشان محسوب مي گردد اينكه منتخب استانداري بوده كه در حل مشكلات شهرستان بي تاثير نخواهد بود.

بنابر توضيحات فوق الذكر خاطرنشان مي سازد تمام مباحث مربوط به فرماندار جديد در فضاي اجتماعي بويژه در گروههاي مجازي مربوط به قبل از صدور حكم انتصاب بوده و چنانچه حكم احدي صادر گرديده مطلوب است براي از دست ندادن فرصتها (فرماندار جديد) را حمايت نمود و بدانيم در صورتي كه غيركارشناسي و احساسي با اين موضوع برخورد نماييم، راهي ناصواب پيش گرفته ايم!

و اما در پايان لازم است سوالات زير را اضافه نمود كه:

١-هدف از انتخاب فرماندار بومي از طيفي خاص مي باشد يا خير؟!

٢-آيا فرماندار سابق ويژگي هاي يك فرماندار بومي را دارا نبود؟!

٣-آيا فرماندار سابق به پيشنهاد نماينده منصوب نشده بود؟!

جان کلام… اینکه فرماندار سابق را نماینده ی فعلی انتخاب و معرفی نموده بود! تامدتی نیزهماهنگی نسبتا مناسبی بین شان وجود داشت (و تعامل بین۲تفکر غالب سیاسی در شهرستان مضاف بر پیشبرد اهداف عمرانی! می توانست الگوی مناسبی در فضای سیاسی اجتماعی نیز گردد) اما…! اما حلقه ی مفقوده ای که باعث بهم خوردن این هماهنگی شد، چه چیز؟ و چه کسی (کسانی) بودند؟!


لارستان...
ما را در سایت لارستان دنبال می کنید

برچسب : انتخاب فرماندار ورزقان,انتخاب فرماندار آران و بیدگل, نویسنده : دانلودی lari بازدید : 272 تاريخ : يکشنبه 7 شهريور 1395 ساعت: 22:01