مديرمسئول مجمع القرآن گراش: مسئولان كشوري «گراش» را با فعاليت هاي قرآني مي شناسند

ساخت وبلاگ
انتشار در۲۷ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۸:۴۵ ب.ظ سرویس:برگزیده ها بدون دیدگاه 7 بازدید

مديرمسئول مجمع القرآن گراش: مسئولان كشوري «گراش» را با فعاليت هاي قرآني مي شناسند

مدیر موسسه مجمع‌القرآن فاطمیون در نشست خبری با بیان اینکه از ما درخواست شده فعالیت‌های خود را در دو استان گلستان و کردستان گسترش دهیم، گفت: این موسسه تاکنون از بودجه‌های کشوری بی‌بهره بوده و در ۲۳ سال اخیر تنها ۵ میلیون تومان بودجه دولتی دریافت کرده‌ایم.

به گزارش روابط عمومی موسسه مجمع‌القرآن فاطمیون گراش، نشست خبری حجت‌الاسلام بصیری مدیر موسسه با اصحاب رسانه‌های کشوری و محلی صبح دوشنبه ۲۵ مرداد برگزار شد.

IMG_9021

در این نشست خبری حجت‌الاسلام زیارتی مدیر دارالتحفیظ موسسه، علی قنبری معاون موسسه، قاسم ایزدیان خبرنگار خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، محمد خواجه‌پور مدیر رسانه‌های موسسه هفت‌برکه، قاسمی مدیر سایت فداغ‌نیوز و خبرنگار نشریه آیینه گراش حضور داشتند.

حجت‌الاسلام بصیری سخنان خود را با تقدیر و تشکر از خبرنگاران حاضر در جلسه آغاز کرد و سپس به‌صورت خلاصه به روند ۲۳ ساله تشکیل موسسه مجمع‌القرآن فاطمیون پرداخت.

وی با بیان اینکه این موسسه از سال ۱۳۷۲ با نام مجمع‌القرآن و با فعالیت قرآنی در سطح مساجد شهر گراش آغاز به کار کرد، اظهار داشت: تا سال ۱۳۸۸ این روند ادامه داشت و در این سال مدرسه قرآنی بشارت با تمرکز بر موضوع آموزش قرآن در دل مجمع‌القرآن تشکیل شد.

مدیر موسسه مجمع‌القرآن فاطمیون گراش افزود: در سال ۱۳۹۱ این تشکیلات به‌نام موسسه «مجمع‌القرآن فاطمیون» به فعالیت‌های خود انسجام بخشید. نام فاطمیون  به این دلیل اضافه شد که در کنار نام قرآن، عترت را هم داشته باشیم.

حضور ۷۷ نفر در طرح حفظ شبانه‌روزی

بصیری با اشاره به شکل گیری تشکیلات اولیه با پنج نفر، ادامه داد: در حال حاضر ۲۵ نفر پرسنل در حال خدمت‌رسانی به مردم و قرآن هستند. حدود پنج ماه بعد از تشکیلات جدید، مدارس شبانه‌روزی حفظ کل قرآن را آغاز کردیم. در طی این مدت ۷۷ نفر در طرح حفظ شبانه‌روزی شرکت کرده‌اند.

وی تصرح کرد: راه‌اندازی مدارس شبانه‌روزی کار آسانی نیست؛ چون مسائلی مثل مربی، تغذیه و اسکان را شامل می‌شود که هماهنگی و فراهم کردن آن‌ها کار آسانی نیست. در حال حاضر سومین دوره خواهران و چهارمین دوره برادران را آغاز کرده‌ایم. در این دوره‌ها ۲۷ نفر از خواهران حضور دارند و در بخش برادران هنوز در مرحله ثبت‌نام قرار داریم.

حضور یکساله قرآن‌آموزانی از آبادان، تربیت حیدریه، شهر کرد در گراش

حجت‌الاسلام بصیری به استقبال قرآن‌آموزان از دوره‌های مجمع‌القرآن از شهرهایی خارج از استان فارس نیز اشاره کرد و گفت: در حفظ شبانه‌روزی از شهرها و استان‌هایی همانند آبادان، تربت‌حیدریه، شهرکرد، هرمزگان و … شرکت‌کننده داشته‌ایم.

IMG_9039

ایده‌ای نو برای حفظ قرآن

وی در ادامه از راه‌اندازی دوره حفظ نیمه‌شبانه‌روزی قرآن کریم خبر داد و اظهار داشت: در سال‌های گذشته شاهد این بودیم که برخی به دلیل زمان و یا استعداد توان شرکت در طرح حفظ یکساله را ندارند، به همین دلیل امسال در کنار حفظ شبانه‌روزی، طرح حفظ نیمه شبانه‌روزی را طراحی کرده‌ایم.

مدیر موسسه مجمع‌القرآن فاطمیون گراش تاکید کرد: طرح حفظ شبانه‌روزی توسط هفت یا هشت موسسه در کشور اجرا می‌شود، ولی طرح نیمه‌شبانه‌روزی تنها منحصر به موسسه مجمع‌القرآن گراش است. اگر این طرح با موفقیت اجرا شود، آن را به دیگر نهادهای قرآنی معرفی می‌کنیم و این آمادگی را داریم که مجری آن در کل کشور باشیم.

تسنیم؛ حفظ تابستانه قرآن کریم

وی با اشاره به دیگر طرح این موسسه در زمینه حفظ قرآن، از طرح تسنیم به عنوان طرح تابستانه حفظ قرآن کریم نام برد و بیان داشت: طرح تسنیم در تابستان امسال اجرا شد و ۲۷ نفر از خواهران و ۱۹ نفر از برادران در این طرح شرکت کرده‌اند. برای این طرح خوابگاه‌های دانشکده علوم قرآنی و مدرسه شبانه‌روزی ولی‌عصر(عج) در اختیار ما قرار داده شد که جا دارد از مدیریت این دو نهاد تشکر کنم. عزیزان شرکت‌کننده در طرح تسنیم بین یک‌ونیم تا سه جزء را حفظ کرده‌اند.

آغاز حفظ موضوعی قرآن از مهرماه

حجت‌الاسلام بصیری با بیان اینکه حفظ موضوعی قرآن کریم برنامه آینده مجمع‌القرآن است، اظهار داشت: این طرح یکی از موضوعاتی است که ما به صورت جدی آن را دنبال می‌کنیم. در این طرح، شرکت‌کنندگان در جلساتی که در طول هفته برگزار می‌شود، به حفظ آیات موضوعی قرآن و همچنین مفاهیم آن می‌پردازند. ان‌شاءالله در نظر داریم از ابتدای مهرماه این طرح را آغاز کنیم.

حفظ سه‌ساله؛ ویژه زنان خانه‌دار

مدیر موسسه مجمع‌القرآن فاطمیون گراش تصریح کرد: حفظ سه‌ساله کل قرآن کریم را نیز از حدود سه‌سال پیش با تمرکز بر زنان خانه‌دار کلید زدیم. حدود ۱۵ نفر از خواهران در این طرح حضور دارند که در حال حاضر ۲۵جزء از قرآن کریم را حفظ کرده‌اند. با تکمیل حفظ این گروه، ثبت‌نام دوره جدید را آغاز خواهیم کرد. در دل آموزش قرآن در مدرسه بشارت و واحد خواهران نیز، حفظ جز سی قرآن را برای نوجوانان در دستور کار داریم که بعد از پایان دوره‌های تابستانی آمار دقیق آن اعلام می‌شود.

هزار و ۵۰۰ نوجوان در مدرسه قرآنی بشارت

وی با بیان اینکه فعالیت‌های مجمع‌القرآن به موضوع حفظ قرآن محدود نمی‌شود، اظهار داشت: از سال ۱۳۸۸ تعداد ۱۵۰۰ دانش‌آموز در دوره‌های روخوانی و روانخوانی در قالب مدرسه قرآنی بشارت شرکت کرده‌اند. مدرسه بشارت خود تشکیلات قرآنی جدایی از مدارس حفظ شبانه‌روزی و واحد خواهران ماست. دانش‌آموزان در این مدرسه در دوره‌های ۴۵ روزه شرکت می‌کنند که تابستان امسال ۱۵۰ نفر در دوره تابستانی حضور داشتند.

گسترش فعالیت‌ها با واحد خواهران

حجت‌الاسلام بصیری در ادامه به موضوع تشکیل واحد خواهران پرداخت و افزود: از سال ۱۳۹۲ بخش آموزشی خواهران را راه‌اندازی کرده‌ایم و امسال ۹۰ نفر در بخش آموزش از جمله کلاس‌های حفظ قرآن، نقاشی و گلدوزی شرکت کرده‌اند. واحد آموزش خواهران در حسینیه حاجیه شاجان (حسینیه حضرت علی اکبر(ع)) مستقر است که به دنبال فضای مناسب‌تری در شیفت عصر مدرسه ام‌البنین(س) هستیم.

درخواست برای اجرای طرح مجمع‌القرآن در گلستان و کردستان

بصیری در مورد طرح محراب گفت: در این طرح با محور قراردادن امام جماعت، به دنبال فعال کردن نوجوانان در مساجد هستیم. طرح محراب با استقبال خوب مسئولین کشوری همراه شده است و حتی خواسته‌اند که طرح را در گلستان و سنندج هم اجرا کنیم، ولی فعلا برنامه‌های ما فشرده است و این فرصت برای اجرای این طرح در سطح ملی فراهم نشده است. این طرح در مساجد قمر بنی‌هاشم(ع)، الزهرا(س) و چهارده معصوم(ع) اجرا شده است. مقدمات اجرای این طرح در مسجد امام حسین(ع) هم آغاز شده است.

وی اضافه کرد: این طرح برای بازدهی بیشتر نیاز به یک مسئول مستقل دارد. در روزهای اخیر با حجت‌الاسلام غلامی برای پذیرفتن مسئولیت این طرح در سطح شهرستان صحبت شده است.

مدیر موسسه مجمع‌القرآن فاطمیون گراش در تشریح جزئیات طرح محراب بیان داشت: در این طرح برای هر یک از نوجوانان کارتی در نظر گرفته شده که گزینه‌های مختلفی در آن تعریف شده است و بچه‌ها براساس این موارد امتیاز می‌گیرند. جوایزی نیز در مسجد وجود دارد که دانش‌آموزان بر اساس امتیاز خود می‌توانند جوایز را انتخاب کنند. این کار باعث می‌شود که حضور نوجوانان در مساجد بیشتر شود.

احداث شعبه مجمع‌القرآن در اوز

حجت‌الاسلام بصیری با اشاره به ایجاد یک شعبه از مدرسه قرآنی بشارت در شهر اوز، تصرح کرد: این مرکز قرآنی سال گذشته افتتاح شد و ابتدا فعالیت‌های خود را در خانه‌ای با عنوان دارالقرآن شروع کردیم. سپس یک مدرسه در اختیار ما گذاشته شد که با همکاری بخشداری، آموزش و پرورش و سپاه بهسازی شد و کلاس‌ها را در آنجا شروع کردیم.

وی افزود: البته درخواست شعبه از جاهای مختلف بوده است، ولی فعلا قصدی برای گسترش کمی در سطح کشور نداریم و به دنبال کیفی‌سازی در سطح شهرستان هستیم.

قاسمی خبرنگار فداغ‌نیوز در مورد فعالیت در فداغ پرسید. بصیری گفت: برای شعبه نیاز به درخواست کتبی است. ما برای گسترش برنامه داریم.

طرحی برای انس خانواده‌ها با قرآن

بصیری در ادامه نشست خبری به فراهم شدن مقدمات اجرای طرح خویشاوندان قرآنی اشاره کرد و بیان داشت: در این طرح جلسات قرآنی در منازل برگزار می‌شود و هر هفته این جلسه در خانه یکی از افراد خانواده برگزار می‌شود. آیین‌نامه طرح آماده شده است که بعد از تابستان آن را شروع خواهیم کرد.

گلایه از حمایت‌هایی که نمی‌شود

وی با بیان اینکه الان مجمع‌القرآن فراتر از یک شهرستان فعالیت می‌کند، تاکید کرد: فعالیت‌هایی که در گراش انجام می‌شود در خیلی از استان‌ها هم انجام نمی‌شود. نگاه ما این است که فعالیت‌های‌مان ملی و حتی بین‌المللی شود.

IMG_9031

مدیر موسسه مجمع‌القرآن فاطمیون اضافه کرد: مسئولان هر چند در سخن حمایت می‌کنند، اما بیشتر مسئولین از نظر حمایت‌های مادی و معنوی نگاهی جدی به موسسه‌ای با این حجم از فعالیت‌ نداشته‌اند. در زمینه مالی که حتی یک ریال هم از ما حمایت نمی‌شود و در زمینه معنوی هم در حد فعالیت‌های قرآنی شهر نیست.

مسئولین کشوری، گراش را با فعالیت‌های قرآنی می‌شناسند

وی با تاکید بر اینکه مسئولین کشوری، گراش را با فعالیت‌های قرآنی می‌شناسند،گفت: مسئولین شهرستان باید وقت و توجه بیشتری به مسائل قرآنی داشته باشند. مسئولینی هم هستند که همکاری دارند. مثلا جناب آقای فرودی در هر مراسمی که دعوت کرده‌ایم آمده‌اند و اعضای شورای شهر نیز به نامه‌ها رسیدگی می‌کنند؛ البته این حمایت‌ها مالی نبوده است. بقیه نهادها، حتی نهادهای فرهنگی مربوطه حمایتی از ما نداشته‌اند.

بصیری تصریح کرد: در این موسسه ماهانه حدود سی‌میلیون هزینه می‌شود و هزینه‌های مجمع از طریق خیرین و هزینه‌های ثبت‌نام قرآن‌آموزان تامین می‌شود. دولت از سال ۱۳۷۲ تاکنون فقط ۵ میلیون تومان کمک کرده‌ است که در سفر حجت‌الاسلام حشمتی معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به گراش بود. البته سعی ما این است که وابستگی خود به خیرین را کم کرده و به دنبال جذب بودجه دولتی باشیم.

اردوگاه مجمع‌القرآن عام‌المنفعه است

وی در خصوص ساخت مجتمع اردوگاهی باغ رضوان، بیان داشت: این اردوگاه،عام‌المنفعه است و تاکنون حدود ۵ میلیارد تومان برای ساخت اردوگاه و ساختمان مجمع‌القرآن هزینه شده است و این مجموعه شامل استخر سرپوشیده، فضای بازی کودکان و زمین فوتبال ساحلی می‌باشد. با این وجود ما برای تامین آب اردوگاه مشکل داریم. چند قدم بالاتر برای زندان و ندامتگاه آب اختصاص داده‌اند، اما به درخواست این موسسه قرآنی ترتیب اثر نمی‌دهند. شاید همین عدم توجه به موسسات فرهنگی و قرآنی است که مسئولین را مجبور می‌کند بودجه‌های هنگفتی را خرج ساخت ندامتگاه کنند.

افتخارات ۲۰ ساله مجمع‌القرآن فاطمیون

مدیر موسسه مجمع‌القرآن فاطمیون گراش در ادامه تاکید کرد: مجمع‌القرآن در این ۲۰ سال افتخارات زیادی داشته که گل سرسبد آن آقای مجتبی فردفانی افتخار قرآنی جهان اسلام است. دوستان عزیز دیگری مثل آقای ابراهیمی، فتحی و خاکی‌نهاد نیز در سطح استان و کشور افتخاراتی را کسب کرده‌اند.

وی در پاسخ به سوال خواجه‌پور مدیر رسانه‌های هفت‌برکه در خصوص حرکت به سمت درآمد پایدار، اظهار داشت: ما در راستای درآمدهای پایدار، تلویزیون شهری را در میدان شهید بهشتی راه‌اندازی کرده‌ایم. یک بیرون‌بر نیز راه‌اندازی شده است. هرچند برنامه ما این است که تکیه خود به خیرین را کم کنیم، ولی مسئولین قرآنی تاکید دارند به دنبال فعالیت‌های درآمدزا نباشیم و ما هم به همین بسنده کرده‌ایم. برنامه اصلی ما این است که منابع و بودجه‌هایی را به صورت موردی و مستمر از منابع دولتی جذب کنیم.

جذب از فضای مجازی و شبکه‌های مردمی

بصیری در پاسخ به این سوال که چگونه افرادی از سایر استان‌ها و شهرستان‌ها جذب این موسسه می‌شوند، توضیح داد: نحوه جذب برای دوره حفظ شبانه‌روزی بیشتر از طریق سایت و شبکه‌های مجازی است. موردی هم بود که یک نفر از شهرکرد سفری به استان فارس داشتند و ار فعالیت‌های ما مطلع شده بودند و بعد افراد دیگر را مطلع کرده بودند و چند نفر از شهرکرد در دوره‌های ما حضور پیدا کردند.

تفاوت نگاه مسئولین کشور و شهرستان به مجمع‌القرآن

مدیر موسسه مجمع‌القرآن در پاسخ به این سوال که درخواست شما از مسئولین چیست گفت: به مجمع‌القرآن با توجه به شأن آن در سطح کشور نگاه شود. مجمع‌القرآن در فعالیت‌های قرآنی کشور جایگاه خاصی دارد. آقای حسین بهبودی مدیرکل امور استان‌ها و مؤسسات قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم کشور در یک جلسه گفته است عملکرد شهرستان گراش در فعالیت‌های قرآنی از استان بیشتر است. توقع ما این است مسئولین همچنین دیدی داشته باشند.

وی در پایان اضافه کرد: مسئولین کشوری مجمع القرآن را یکی از هفت، هشت موسسه برتر قرآنی کشور می‌دانند. ضمن اینکه بودجه سالانه فعالیت‌های قرآنی در کشور حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است که باید بخشی از آن به موسسه مجمع‌القرآن فاطمیون اختصاص یابد.


لارستان...
ما را در سایت لارستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دانلودی lari بازدید : 319 تاريخ : پنجشنبه 28 مرداد 1395 ساعت: 0:37