نويسنده كتاب «قفل بي كليد»: در تعاملات اجتماعي رفوزه ايم/ جدي ترين مشكل ما «فصل الخطاب» دانستن افراد بجاي معيار است

ساخت وبلاگ
انتشار در۲۱ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۲ ب.ظ سرویس:عناوین اصلی بدون دیدگاه 19 بازدید

نويسنده كتاب «قفل بي كليد»: در تعاملات اجتماعي رفوزه ايم/ جدي ترين مشكل ما «فصل الخطاب» دانستن افراد بجاي معيار است

آفتاب لارستان: كتابخانه گنج شايگان لار، سه شنبه ۱۹ مرداد امسال ميزبان نشستي در معرفي و بررسي كتاب «قفل بي كليد» نوشته دكتر ابراهيم مهرابي بود. اين نشست با سخنراني نويسنده كتاب آغاز و با نقد و بررسي و اظهار نظر حاضران درباره اين كتاب ادامه يافت.

انگيزه نوشتن اين كتاب رفوزگي ما در تعاملات اجتماعي بود

دكتر ابراهيم مهرابي با بيان اينكه ايده آغازين نوشتن اين كتاب به سال ۸۹ بر مي گردد گفت: در سفري به كوهستان هاي ياسوج و در كنار اجاق دست ساخته اي به اين  فكر كردم كه چرا غرب در تعملات اجتماعي از ما موفق تر بوده است و چرا رفتارهاي اجتماعي مردم در غرب بسيار نزديك تر به توصيه هاي ديني ماست ولي ما با اينهمه مباني نظري، متاسفانه رفوزه ايم؟! به فكرم رسيد چرا شروع نكنم و تصميم گرفتم به اندازه توانم در اين باره بنويسم و آن شب نطفه نوشتن اين كتاب بسته شد.

2

نويسنده كتاب «قفل بي كليد» در ادامه ضمن اشاره به مميزي چندين باره كتاب و تراشيده و نحيف تر شدن آن پس از چاپ تاكيد كرد كه جنبه اخلاقي اين كتاب براي من مهم بود كه از «دل» من برخاسته نه جنبه سياسي كه معمولا به «ذهن» آدم ها بر مي گردد.

اين استاد بازنشسته دانشگاه سپس به بازخوردهاي اين كتاب پس از زمان چاپ تاكنون اشاره كرد و گفت: دوستان زيادي پس از چاپ كتاب پيام داده اند و گويا اين كتاب قابل استفاده است؛ بعضي ها هم اعلام كردند كه در اين كتاب درصدد برآمده ام خود را روشنِ روشن و ديگران را سياهِ سياه به تصوير بكشم. من البته از اين برداشت خوشحال شدم چراكه متوجه شدم بخشي از همين كتاب با عنوان «منطق صفر و صد» بلافاصله مصاديق خودش را پيدا كرده است!

در فرهنگ اسلامي «فرد» از ميانه برچيده مي شود

اين دانش آموخته مباني نظري اسلام، در ادامه ريشه و مبناي بسياري از گرفتاري هاي اجتماعي ما را در انديشه «فردمحوري» دانست و البته اين انديشه را نه اسلامي كه متاثر از يهوديت تحريف شده عنوان كرد. وي در اين باره چنين توضيح داد:

در فرهنگ اسلامي «فرد» از ميانه برچيده مي شود و نمونه هاي اين مدعا در قرآن و روايتهاي ما زياد است اما اين تفكر كه هميشه يك نفر در ميانه باشد و بقيه پيرامون وي بچرخند و فاقد هرگونه هويت و اراده اي باشند از كجا آمده است؟ اگر ريشه يابي مختصري كنيم و به واژه هاي «ژوپيتر، زئوس و فادر» يعني «خدايِ پدر» كه از تفكر اسطوره اي يونان آمده اما در تطور تاريخي وارد حوزه تفكري يهود شده دقت كنيم متوجه مي شويم كه خداي يهود تحريف شده، برخلاف خداي اسلام، خدايي منفرد، پدر مأب، بالانشين و كامل السيطره است.

اينكه «ببينيد چه حق است نه كه حق است» طلايي ترين جمله حاكميتي است

دكتر ابراهيم مهرابي سپس با بيان اينكه خداي اسلامي با اين خداي پدر تفاوت دارد و با اشاره به آيه معروفي از قرآن كه «خداوند از رگ گردن به انسان نزديك تر است» گفت: وقتي خداوند از خود انسان به او نزديك تر است دوئيتي وجود ندارد و اين خدا نمي تواند از درون انسان ممتاز باشد و خداي ممتاز خداي يهود است.

8

اين نويسنده سپس با نقل قول جمله اي از استاد خود آيت الله آشتياني گفت: وقتي خداوند پيغمبر محبوب خود را چهل روز تنبيه كرد يعني مي خواهد «موحد» را از بين ببرد تا «توحيد» به عنوان معيار حاكميت پيدا كند و اين كد مهمي است كه مي تواند در رفتار سياسي، حاكميتي و خانوادگي ما بكار گرفته شود. وي در توضيح بيشتر اين نكته به بيان روايت جنگ جمل پرداخت و گفت: وقتي علي (ع) براي جنگ جمل حركت كرد عبدالله بن عمر و سعد بن ابي وقاص نيامدند و گفتند نمي دانيم «كه» برحق است! يك طرف عايشه و طلحه و زبير و ديگر بزرگان و طرف ديگر هم علي و ديگر بزرگان و حضرت در پاسخ فرمودند: سوال را عوض كنيد و بپرسيد «چه حق است و نه كه حق است» و اين طلايي ترين سخن حاكميتي ممكن است يعني معيار را بشناسيد و افراد را با آن ارزش دهي كنيد و اين جمله اوج آزادگي و اوج احترام به انسان و قانون است.

3

دكتر مهرابي در پايان با جمع بندي سخنان خود تاكيد كرد: پس جدي ترين مشكلات اجتماعي ما متاثر از اين تفكر است كه يك فرد را بياوريم وسط و بگوييم فصل الخطاب است و اين تفكر از يهوديت تحريف شده نشأت گرفته كه مشكل ديني و عقلاني دارد.

***

فايل صوتي سخنراني دكتر ابراهيم محرابي در نشست بررسي كتاب «قفل بي كليد» در لار را از (اينجا) بشنويد و دانلود كنيد.

***

درباره نويسنده:

دكتر ابراهيم محرابي متولد ۱۳۴۱ در گراش و ساكن مشهد است. وي داراي مدرك دكتري مباني نظري اسلام (فلسفه و كلام) و بازنشسته هيئت علمي دانشگاه است. او پيش از كتاب «قفل بي كليد» كتب «سفر در تحیر»، «آسمانشهر، آنسوی سراب» و «انسان شناسی سکولار و سنتی» و تعداد زيادي مقاله تحقيقي نوشته است.

از ديگر سوابق اجرايي و علمي وي نيز مي توان به عضويت در اتاق فکر کمیته استراتژیک سازمان آموزش و پرورش خراسان بزرگ، دبیر و مدیر نمونه آموزش و پرورش، استاد نمونه دانشگاه، طرف مشورت طرح های آموزشی و فرهنگی کشور از جمله سند چشم انداز توسعه آموزش و پرورش و نیز سند راهبردی توسعه کمی و کیفی زیارت؛ نیز عضو کمیته برنامه ریزی سازمان پژوهشهای جوانان آستان قدس رضوی و مسئول مجتمع آموزشی ایران در آلمان اشاره كرد.

4 1 7 6 5


لارستان...
ما را در سایت لارستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دانلودی lari بازدید : 220 تاريخ : پنجشنبه 21 مرداد 1395 ساعت: 15:52