«شوراها» صداي مردم يا تداركاتچي حاكميت؟!

ساخت وبلاگ
انتشار در۹ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۳:۱۴ ب.ظ سرویس:مطلب شما بدون دیدگاه 11 بازدید

«شوراها» صداي مردم يا تداركاتچي حاكميت؟!

nowrooziسردار نوروزي: با درج يادداشتي درباره شوراهاي شهر و روستا با نام «شوراها نقطه عطفي در زندگي مردم» نظرات مختلفي مطرح شد از جمله اينكه بعضي معتقدند شوراها در تحقق اهداف اوليه ناموفق و صرفا تداركاتچي شده اند. نگارنده در اين باره چند نكته يادآور مي شود:

۱) این که برخی فکر کنند که شوراها حکم تدارکات چی را دارند قطعا نوعی بی مهری یا کم لطفی و خیانت و لوث کردن زحمات و تلاش بی وقفه و شبانه روزی و صمیمانه چهار مرحله اعضای شوراها به حساب خواهد آمد.

۲) هیچ کس تا به حال (ظرف مدت قریب به ۱۶ سالی که از عمر شوراها گذشته) ادعا نکرده است که نهاد شورا یا قوانین و مقررات آن در ایران ایده آل و عاری از نقص است.

۳) توجه داشته باشیم که پیشینه شوراها در دنیا به عنوان نماد آزادی خواهی و حق طلبی مردمی ودموکراسی خواهی ملی محسوب می گردد.

۴) […]

۵) کسانی که اعضای مرحله اول شوراهای اسلامی شهر و روستا بوده اند به خوبی می دانند که روستا و مدیران میانی کشور این نهاد را که عصاره وجودی مردم در فعالیت های اجتماعی_ فرهنگی_اقتصادی _سیاسی و.. باید باشد را اصلا به حساب نمی آوردند!

۶) از بدو فعالیت شوراها کرارا برخی ها گفته اند که اعضای شوراها حق دخالت درانتخابات نمایندگان مجلس و ریاست جمهوری و امور سیاسی را ندارند ( و با این که در مواقع لزوم حتی […] را در امور سیاسی و اجتماعی و… دخالت می دهند!) همواره سعی در محدود کردن نقش موثر شوراها در سرنوشت و امور مردم دارند!؟

۷) کسانی که شوراها را در ایران تدارکاتچی (یا به گفته خارج نشینان نهاد مزدور و محدود کننده خواسته های برحق مردم در حاکمیت کنونی) می دانند برداشت ها و باورهایشان نشئت گرفته از تصورات اشاره شده و مقررات محدود کننده و نارضایتی های بالفعل شوراهای شهر وروستا می باشد.

۸) برخلاف همه ذهنیت ها و تصورات در چهار مرحله ای که نهاد شورا به عنوان خادم منتخب مردم در امور مردم مشارکت داشته اند (با وجود همه دست و پا گیری ها) به مثابه تدارکات چی نبوده و صمیمانه و بی ریا در حد توانائی فکری و یدی خویش خدمتگزار بی جیره و مواجب مردم بوده اند.

۹) مردم به رای العین می بینند که برخلاف خواسته یا خیال خام مخالفین شورا (در ادارات و نهادهای حکومتی یا وابستگان آن ها در میان مردم شهرها و روستاها) اعضای آگاه و فعال و آشنا به قوانین و مقررات شوراها و حق و حقوق شهروندی و خادم صمیمی مردم ایران (حتی المقدور آشکار و پنهان) در بیشتر عرصه های اجتماعی متنفذ و دخیل بوده و عملا اثرگذار هستند.

۱۰) بدیهی است استقرار نظام شورائی در ایران تجربه نخست و همراه با ضعف و نقص و افت و خیز فراوان است!

حال چنانچه درچنین شرایطی افرادی همت به خرج می دهند و داوطلبانه عضویت شوراها را پذیرا می شوند نه تنها در امر خدمت به هموطنان خویش بلکه در امر رفع نواقص و نارسائی های موجود شوراها ساعی و کوشا بوده و نه تنها تدارکاتچی به حساب نمی آیند بلکه  هنر و توانائی ها و صداقت و امانتداری خود را به مردم نشان می دهند.

۱۱) کنار گود نشستند و ایراد گرفتند خیلی آسان است ولی اوقات شخصی وخانواده و عمر خویش را صرف مردم کردن طبیعی است که فقط کارخدمتگزاران صادق وحقیقی مردم است.

۱۲)  نهاد شورا به مثابه یک فرصت است که با دارا بودن همه ضعف های موجود افرادی سودجو و فرصت طلب و قدرتمدار در سطح شهرها و روستاها هنگام انتخابات شوراها تلاش می کنند که علیرغم سوابق منفی اجتماعی یا مشهور بودن به کسب منافع فردی یا وابستگی های خاص فامیلی _قومی _ جناحی و دسته بندی های دوستانه و احساسی خود را در شورا جا بزنند که چنانچه موفق به سودجوئی شخصی از این رهگذر نشوند حداقل از  طریق شورا به مصالح و منافع فردی یاجمعی شان لطمه وارد نیاید.

۱۳) با شرح نسبتا مفصلی که از سوابق و فعالیت های شوراهای اسلامی شهر وروستا در نظام کنونی ایران گذشت مردم باید بدانند که انتخابات پنجمین مرحله شوراها هم زمان با انتخابات ریاست جمهوری در آینده نزدیک پیش رو دارند آگاهانه به هیچ وجه نباید در این امر حیاتی و سرنوشت ساز ملت و کشور بی تفاوت باشند.

۱۴) ضرب المثل معروفی در فرهنگ و ادبیات فارسی وجود دارد که عوام بالاخص خواص به خوبی آن را حفظ هستند: «آش خالته؛ بخوری پاته؛ نخوری پاته!»  در تاریخ کنونی ایران دوره ارباب و رعیتی واستبداد منشانه سپری شده است و درحال حاضر شوراها در بسیاری از امور شهری و روستائی و مقدرات و سرنوشت مردم سهیم و متولی هستند کمترین سهل انگاری و غفلت درامر شناسائی وانتخاب افراد آگاه، باسواد، کاردان و خوشنام و با تجربه برای دراختیار گرفتن نهاد شوراها به زیان خسران جبران ناپذیر است.

۱۵) فریب تبلیغات مسموم سودجویان و خود باختگان و منفی بافان در بین مردم نخورید و از هم اکنون آگاهانه وجسورانه آماده شوید برای انتخاب افراد اصلح و عضویت در مرحله پنجم شوراهای شهر و روستا در سطح کشور.

۱۶) حضور شوراها در عرصه های مختلف تا به حال (باوجود همه ضعف ها) تحولی شگرف  و ستودنی در شهرها به ویژه روستاهای کشور به وجود آورده ویقینا استمرار و تقویت آن توسط مردم ومسئولین ضمن سعی و تلاش درامر رفع نارسائی ها در قوانین و مقررات موجود در دراز مدت به موازات دیگر تغییرات وتحولات منتهی به استقرار بيشتر دموکراسی وحاکمیت قانون درکشور می شود.


لارستان...
ما را در سایت لارستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دانلودی lari بازدید : 169 تاريخ : شنبه 9 مرداد 1395 ساعت: 18:24